Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić primio člana Politbiroa Kineske stranke Zhanga Chunxiana

09.04.2017.


Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak u Palači Ranjini s visokom delegacijom iz Narodne Republike Kine koju je predvodio član politbiroa Komunističke stranke Kine Zhang Chunxian.


 

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i kontaktima s kineskim gradovima i pokrajinama te o mogućnostima za konkretniju realizaciju projekata od zajedničkog interesa.


 

Član politbiroa Komunističke stranke Kine Chunxian izrazio je poseban interes za suradnju u turizmu gdje postoji značajan potencijal obzirom da danas po svijetu putuje više od 120 miliona Kineza bolje platežne moći. Naglasio je njihove sklonosti korištenja svih usluga i ponude za bogatije turiste. Također, bilo je riječi o mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima, kao i preduvjeta za suradnju, boljih zračnih veza putem čarter letova ili povezivanja preko nekog europskog zračnog čvorista.Politbiro Komunističke stranke Kine vrhovno je upravljačko tijelo stranke koje broji 25 članova dok stranka broji oko 80 miliona članova. Delegacija je svoj posjet Republici Hrvatskoj počela posjetom Dubrovniku te nastavljaju za Zagreb gdje se trebaju sresti s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja