Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Je li Agrokor više vlasnik Hotela Plat?

12.04.2017.


Zbog problema u kojima se našao, Agrokor je ovih dana izašao iz vlasničke strukture turističke kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA), koju je osnovao prije četiri godine s grupom TUI i meksičkom tvrtkom Karisma Resorts International.

 Ova neslužbena informacija, koju u Agrokoru za Poslovni dnevnik još nisu potvrdili, a odgovor TUI-a na upit još uvijek čekaju, pojavila se povodom namjere KHA da preuzme upravljanje u crnogorskom HTP-u Ulcinjska Rivijera, što su mali dioničari dočekali u panici da će im Agrokor sa svojim problemima pokvariti posao.  No, izvori Poslovnog dnevnika tvrde da je već u tijeku proces brisanja Agrokora iz vlasništva KHA, što će kompaniji dati veću šansu na crnogorskom tenderu, ali i bolju perspektivu poslovanja kompanije u turističkoj sezoni koja je pred vratima.
 

 

Iako je Poslovni dnevnik poslao upit u Agrokoru, odgovor su im u ponedjeljak proslijedili iz KHA.  

"Agrokor je prisutan u vlasničkoj strukturi, i tu za sad nema promjene. O svim detaljima i eventualnim novostima bit ćemo slobodni informirati. Aktivnosti koje će se eventualno poduzimati imat će za cilj nastavak nesmetanog daljnjeg uspješnog poslovanja KHA grupacije, čiji rezultati su već potvrdili kvalitetu poslovanja i snagu koju donose TUI i Karisma", odgovorili su   iz KHA.

 


Njihov odgovor daje naslutiti da su da ima istine u spekulacijama da u KHA nije ušao novi investitor, već da će kompaniju nastaviti voditi preostala dva suvlasnika koji su podijelili Agrokorov dio kolača. Iako detalji o vlasničkim udjelima u KHA nisu nikad objavljeni, vlasništvo je navodno bilo ravnomjerno podijeljeno na tri suvlasnika. KHA je osnovana u proljeće 2013. nakon dvije godine pregovora, a Agrokor je u tom trenutku poslužio kao lokalni partner koji je ubrzao i olakšao ulazak stranih ulagača.
 

 

Ideja obitelji Todorić bila je zaokružiti priču s konkretnim projektom u sektoru čiji su dobavljači i partneri, od hrane i pića do građevine i agencijskog biznisa kroz Atlas i Kompas.
 

 

Cilj je bio stvaranje novog hotelskog lanca i povećanjem broja turista u jadranskoj regiji, uključujući i Crnu Goru. KHA je prvo od države preuzela Koločep, potom 2014. Hotele Živogošće, a lani je dovršena i kupnja Hotela Plat. Hoteli Plat trenutno se uređuju, a plan je uložiti oko 428 mil. kuna. U rekonstrukciju objekata koji zahvaljujući TUI-u imaju visoku popunjenost KHA je dosad uložila više od 183 mil. kuna. Lani je konačno realizirano i prvo ulaganje u Crnoj Gori, potpisivanjem ugovora o upravljanju resortom Ruža Vjetrova, a njihova sljedeća meta upravo je Ulcinjska rivijera, gdje im se smiješi zakup na 30 godina, piše Poslovni dnevnik.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja