Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županijska uprava za ceste aktivna na Pelješcu

13.04.2017.


Županijska uprava za ceste, u pripremi za ljetnu turističku sezonu te u dogovoru s Općinom Janjina i Općinom Orebić, krenula je u uređenje lokalne ceste u duljini od sedam kilometara, od naselja Osobjava, preko Crkvica, sve do Prapratne u blizini Trpnja. Kako je ova cesta inače slabije korištena jer nema asfalta, raslinje i drveće su vremenom zauzele dobar dio profila puta, stoga je potrebno izvršiti sječu makije i stabala na čitavoj duljini trase. Nakon ovog proširenja postojećeg profila, pristupit će se i sanaciji makadamskog kolnika koji je tijekom vremena uslijed oborina i erozije dobro ispran i dotrajao.

 

“Nadam se da će ovo uređenje pomoći lokalnoj zajednici u smislu proširenja turističke ponude, znajući kako je danas popularno pješačenje, bicikliranje, a i drugi oblici rekreacije. Također, planiramo izvršiti i asfaltiranje ove ceste, postupno i fazno, a ovisno o dostupnim i osiguranim sredstvima jer se ipak radi o sedam kilometara ceste, ali svakako kroz idući period od dvije-tri godine“, izjavio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod.

 

Također, na prilazu u naselje Trstenik na Pelješcu sanira se pokos pristupne ceste koji je nastradao u bujicama poslije velikog požara koji je nedavno opustošio ovo područje.

 

Ovom sanacijom omogućiti će se kvalitetan prihvat površinskih bujičnih tokova koji nastaju uslijed jačih oborina, a posebno u ovom slučaju na opožarenim površinama.  Planira se i ugradnja stabilizirajućih i masivnih gabionskih kamenih koševa s čime će se osigurati stabilnost i nosivost glavne prometnice.

 

Dovršetak ovih radova očekuje se kroz desetak dana.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja