Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽK Dubrovnik: Radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca

25.04.2017.


U organizaciji Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS) iŽupanijske gospodarska komore Dubrovnik, 25. travnja održana je radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, uz informacije o predstojećim izmjenama Zakona.

 

 

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca (NN 86/08, 80/13 i 82/15) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

 

 

Predavačica radionice bila je Ivana Krmek, rukovoditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS). Tijekom radionice predstavljen je Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca te su detaljno pojašnjenje sve obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca.

 

 

Samo u 2016. godini posredstvom Agencije isplaćeno je više od 37 milijuna kuna za više od 2 tisuće radnika u slučaju stečaja poslodavca te gotovo 8 milijuna kuna za preko tisuću radnika u slučaju blokade računa poslodavca. Od 2008. do danas radnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije isplaćeno je gotovo 15 milijuna kuna.

 

 

Na radionici su sudjelovali predstavnici gospodarskih subjekata, stečajni upravitelji, odvjetnici, prestavnici Porezne uprave i Trgovačkog suda.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja