Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zašto se NL Nikole Dupera povlači iz župski izbora

26.04.2017.


Kandidacijska lista grupe birača Nikole Dupera "Naša lista" povlači se iz kampanje za lokalne izbore u Župi dubrovačkoj.

 

 

Pokrenuli smo taj projekt prije svega zbog uvjerenja da je u Župi potrebna politička alternativa i da je smisao demokracije u mogućnosti izbora. Naš rad se, između ostalog, temeljio na pokušajima razgovora s drugim političkim opcijama jer smo svjesni da bez zajedničkog nastupa, bar nekoliko lista, nije moguće polučiti dobar rezultat. Iz nama nepoznatih razloga takvi razgovori se ili nisu dogodili ili su bili neuspješni, iako je naš pristup bio u principu bez bitnih uvjeta, osim onih programskih. Budući da ostajemo dosljedni temeljnom cilju, odnosno postizanju što boljeg rezultata oporbe, odlučili smo se povući tako da ostale liste dobiju naše glasove te ostvare bolju zastupljenost u Općinskom vijeću. Držimo da je u ovom trenutku to opravdan potez jer, "zahvaljujući" većinskom izbornom sustavu po D'Hondtu, znamo da 5 x 150 glasova znači nula vijećnika, a 750 troje ili četvero.

 

 

Nadamo se da ćemo barem na ovakav način dokazati našu dosljednost u borbi za bolje političko okružje u našoj općini i doprinijeti mogućoj budućoj suradnji. Naime, ovo nije povlačenje iz političkoga djelovanja. Nastavljamo djelovati putem informiranja, organiziranja predavanja, okupljanja suradnika, poticanja suradnje među alternativnim političkim opcijama. Kao što smo u početku najavili, naš cilj su izbori 2021. godine i ovo je samo početak.

 

 

Ne želimo sugerirati za koga glasovati, samo molimo sve Župljane da izađu na izbore. Neizlazak je najgori izbor. Ako nemate dostojnoga kandidata tad bar poništite glasački listić, to je važna politička poruka. Dajte do znanja da nemate povjerenja ni u koga.

 

 

Više nego ikad Župi je potrebna kultura dijaloga i suradnje, nasuprot dominantnoj kulturi egoizma i političkoga nasilja. Počnimo razmišljati o političkim suparnicima kao o načinu obogaćivanja političke ideje u našoj sredini, a ne kao o ljudima koje treba spriječiti u djelovanju svim sredstvima na raspolaganju. Ne zaboravimo da su ljudi, ne tako davno, ginuli da bi živjeli u slobodi gdje svaki pojedinac ima pravo na svoj stav i mišljenje.

 

 

Nikola Duper

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja