Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Smanjen intenzitet potrage za troje nestalih kod Šipana, očevid i dalje traje

03.05.2017.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o statusu koordinirane spasilačko – potražne akcije, koja od 24. travnja kontinuirano traje na dubrovačkom području nadzora sigurnosti plovidbe, te će se sa sutrašnjim danom nastaviti u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

 

 

 

 

MRCC Rijeka sa nadležnom LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama koordinirala je u angažmanu značajnih ljudskih i tehničkih resursa opsežnu i složenu spasilačko – potražnu akciju za preostale tri osobe koje su nestale nakon teške pomorske nesreće u dubrovačkom akvatoriju, u suradnji sa Pomorskom policijom Dubrovnik, Obalnom stražom RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja te brojnim privatnim i pravnim osobama koje su se dragovoljno priključili u potragu.

 

 

 

 

Teška pomorska nesreća se dogodila u utorak navečer, 25. travnja u Koločepskom kanalu između uvale Paklena te uvale Brsečine i za posljedicu je imala četvero smrtno stradalih, dvoje ozlijeđenih te tri nestale osobe za kojima se i dalje traga u okviru redovnog nadzora, iz nadležnosti Lučke kapetanije Dubrovnik.

 

 

 

Sve smrtno stradale, ozlijeđene i nestale osobe hrvatski su državljani koji su u trenutku nesreće kao putnici i članovi posade plovili na gumenjaku po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru do trenutka sudara sa brodom Danče, iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, a koji je u tom vremenu obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra, na otoku Mljetu.

 

 

 

O uzrocima ove teške pomorske nesreće u tijeku je očevid Lučke kapetanije Dubrovnik i Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, dok Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Dubrovačko – neretvanska u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom RH provode istražne radnje.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja