Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Natječaj za putnički terminal u Gružu za dva mjeseca

04.12.2013.


Natječaj za gradnju putničkih terminala u gruškoj luci raspisat će se u roku od dva mjeseca, nakon što su otklonjene sve prepreke. Europska banka za obnovu i razvitak partner je ovog projekta, a gradit će se sukladno odredbama Urbanističkog plana uređenja Gruški akvatorij.

 

Dogovoreno je to na sastanku u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na kojem je sudjelovao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, te predstavnici Luke Dubrovnik i Lučke uprave Dubrovnik.
 

Prema priopćenju iz Ureda gradonačelnika, na sastanku s ministrom  Sinišom Hajdaš Dončićem i suradnicima gradonačelnik Vlahušić je istaknuo važnost skorog otvaranja autoceste do Ploča. Ministar Dončić zauzeo se od Uprave Hrvatskih autocesta zatražiti suradnju i tehničku potporu projektu subvencioniranja cestarine za Dubrovčane, sukladno odluci Gradskog vijeća.

- Ipak, glavna tema je bila povezanost Dubrovnika zrakoplovom na liniji Zagreb-Dubrovnik koja je u zadnje vrijeme nezadovoljavajuća, a cijene neprimjerene. Gradonačelnik je ustvrdio kako obveza prijevoznika koji prima državnu potporu mora biti i povoljnija karta za 80 tisuća ljudi koji žive odvojeni od ostatka Hrvatske, navodi se u priopćenju, te ističe kako je Vlahušić naglasio kako „građani odvojenog dijela Hrvatske trebaju imati povlašteni status, kao otočani na subvencioniranim brodskim linijama.“


Ministar Hajdaš Dončić usuglasio se s tim stavom te potvrdio primjenu sličnih odredbi u svim budućim odlukama o potporama u zračnom prijevozu.

 

-  U tom, smislu, potrebno je, na razini Europske unije istaknuti problem teritorijalne odvojenosti dubrovačkog područja, kako bi ga EU prepoznala i vrednovala kao specifično područje koje zaslužuje specifične mjere što je zajednički posao Vlade i lokalnih vlasti, dodao je.
 

Također, gradonačelnik i ministar razgovarali su i o skoroj gradnji marina na dubrovačkom području, ulaganju u Zračnu luku Dubrovnik koje se očekuje sljedeće godine te Zakonu o žičarama koji je u drugom saborskom čitanju.

Sukladno planu Hrvatskih cesta očekuju se ulaganja od oko 400 milijuna kuna u narednih pet godina na dubrovačkom području, što uključuje i znatna poboljšanja državne ceste od Ploča do Čilipa, izvijestio je gradonačelnika ministar Hajdaš Dončić, a prenosi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika. 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja