Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Bolnici i domovima zdravlja 26 milijuna kuna iz EU fondova

12.05.2017.


Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU  Tomislav Petric u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisali su dva ugovora vrijedna 26 milijuna kuna. 

Tom je prilikom ministrica G. Žalac pohvalila DNŽ i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA za čak pet projekata koji se iz strukturnih fondova financiraju na području Županije. Također, naglasila je kako će se za trenutačno najveći infrastrukturni projekt u EU, gradnja Pelješkog mosta, kroz naredna dva tjedna znati stav oko iznosa financiranja tog proejkta od strane EU. 

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio se i čestitao svim potpisnicima ugovora te je najavio kako uskoro očekuje i novi, šesti, projekt iz strukturnih fondova EU. Radi se o dnevnoj bolnici Metković vrijednoj oko 50 milijuna kuna. Župan Dobroslavić kazao je kako očekuje da će se idući tjedan, kada u DNŽ dolazi ministar državne imovine Goran Marić, riješiti pitanje zgrade u Metkoviću u kojoj bi bolnica trebala biti smještena. 

U ugovorima potpisanima u Palači Ranjina riječ je o projektima „Objedinjeni hitni bolnički prijem Dubrovnik“, vrijednom 22 milijuna kuna, te  projektu „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko – neretvanske županije“ vrijednome 4 milijuna kuna, a financiraju se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. 

Cilj prvog projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete. U drugom projektu partneri Dubrovačko-neretvanske županije su   Dom zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Dom zdravlja Dubrovnik, a cilj projekta je osigurati bolju primarnu zaštitu domova zdravlja i koncesionara te smanjiti upućivanje u bolnice za najmanje 15 posto.
Na potpisivanju su bili i državna tajnica za regionalni razvoj Nikolina Klaić, ravantelj Opće bolnice Dubrovnik i direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja