Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Promocija slikovnice - Zmaj Rikardo - svevremenska priča prijateljstvu

12.05.2017.


Predstavljanje slikovnice „Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje“ spisateljice Renate Zlatković  i ilustratora Roberta Zlatkovića održana je u  petak, 12. svibnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autore u promociji slikovnice koja je u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica sudjelovali su i  Marina Kljunak Čuikin, Margerita Milat, Lucijana Pendo te Ivana Trostmann.

 

 

Osvrćući se na slikovnicu Margerita Milalat kaže „da je ovo svevremenska priča, koja pripada prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ona je za sve uzraste, najmanje i velike. Uči nas koliko je važno imati prijatelje i kako ih je teško steći, uči nas da svo blago svijeta ne vrijedi ništa kad smo sami i neshvaćeni. Poručuje nam koliko je davanje i praštanje, ono što nam oslobađa prazninu duše, a ispuni nas iskrenom srećom“.

 

 

Slagalica osim što se bavi izdavačkom djelatnoštu promiče čitanje i pisanje te su ujedno organiziran i literarni natječaj za najmlađe na temu zmajeva i moj prijatelj zmaj. Budući da su djeca spontano i ilustrirala svoje radove žiri je odlučio nagraditi i taj segment, a najuspješnija je bila Klare Poković iz Osnovne škole Marina Getaldića. U konkurenciji literernih radova nagrađena su dva učenička rada i to od Eve Šanje iz Osnovne škole Marina Držića te Luke Protića iz Osnovne škole Marina Getaldića..

 

 

Sikovnica „Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje“ novi je naslov iz biblioteke „Prculin“ koji je namijenjen najmlađim čitateljima a u četiri godine svog postojanja Slagalica je objavila 12 knjiga.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja