Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Na četrnaest lokacija besplatan WI-Fi za Dubrovčane

04.10.2013.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić potpisao je ugovor s tvrtkom „Stabil net“ koja će u roku od 20-ak dana uspostaviti mrežu širokopojasnog bežičnog interneta na području Grada Dubrovnika koji će za Dubrovčane biti besplatan.
Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako je prije bio skeptičan prema mogućnosti da Dubrovčani imaju besplatan WiFi, te zahvalio poduzetnicima koji su u tome prepoznali vlastiti komercijalni interes i osmislili model isplativ za sve uključene u projekt.

„Iza ovog ugovora stoje dugogodišnje analize i pregovori, a danas smo iznimno zadovoljni što smo uspjeli dati Dubrovčanima besplatan Internet, a turistima novi sadržaj“, dodao je gradonačelnik.
Direktor „Stabil neta„ Pavel Luska kazao je kako će se svi zainteresirani Dubrovčani moći registrirati putem interneta, čime će se svojim MAC-brojem uključiti u mrežu za besplatno korištenje, dok će se gostima i turistima ona naplaćivati.
Broj hot-spotova će rasti te ćemo u budućnosti imati pokrivenost na cijelom gradskom području, a za početak ćemo se orijentirati na gradske trgove, parkove, dječja igrališta i povijesnu jezgru , kazao je Igor Deranja, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

Lokacije uključene u prvu fazu su: Osnovna škola Ivana Gundulića, igralište Montovjerna, igralište Kantafig, Kantafig – ispred zgrade Crvenog križa, Park Luja Šoletića, Park Batala, Lazareti, Hotel Adriatic, Pile, tvrđava Imperial, Ulica Flore Jakšić.
Radovi počinju 7. listopada sa prvom točkom na Montovjerni, parku Luja Šoletića i na igralištu Kantafig.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja