Srijeda, 25. studenog 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sastanak čelnih ljudi krajnjeg juga: Grad ne može bez općine, ni općine bez Dubrovnika

24.06.2017.


Predstavnici svih općina koje gravitiraju Dubrovniku sastali su se u petak u sjedištu Općine Konavle u Cavtatu, a glavne teme razgovore bile su zajednički problemi i moguća rješenja do kojih će, složni su bili svi sudionici, lakše i brže doći zajedničkim nastupom i intenzivnom suradnjom.

 

 

Sastanak je održan na inicijativu župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića te načelnika Općine Konavle Boža Lasića, a osim njih, uz zamjenika konavoskog načelnika Iva Radonića te predsjednika Općinskog vijeća Iva Simovića, nazočni su bili i načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik općine Ston Vedran Antunica, načelnik općine Trpanj qJakša Franković, načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić kao i načelnik općine Janjina Vlatko Mratović.

 


Glavne teme sastanaka bile su prvenstveno komunalni problemi koji muče sve jedinice lokalne samouprave na jugu Hrvatske, a predstavnici Općina, inače i suvlasnici javnih poduzeća koja posluju na njihovom području, iznijeli su svoje specifične probleme kao i viđenja rješenja.

 

 

''Izrazito mi je drago što se baš prvi od ovih sastanaka dogodio upravo u Konavlima, a vjerujem da je to samo jedan u nizu pokušaja rješavanja problema koji nas sve muče. Od odvoza smeća, do prometa, opskrbe vodom, izgradnje infrastrukture, brze ceste od Zračne luke u Čilipima do Dubrovnika, Pelješkog mosta...Razgovarali smo o svim gorućim problemima i pitanjima za krajnji jug. Grad Dubrovnik ne može bez općina jednako kao što općine ne mogu bez Grada'', rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

 

Svi sudionici sastanaka su se složili kako će se s ovakvom praksom nastaviti i u budućnosti, a sve u svrhu pronalaženja što boljih i konstruktuvnijih rješenja.

Najčitanije (7 dana)

Prevencija kriminala i prekršaja oko župske škole
Općina Župa dubrovačka osigurala sredstva za sanitetsko vozilo
Dubrovnik i dubrovačko područje u top 10 najpoželjnijih europskih destinacija u 2021.


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja