Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Mali festival folklora i baštine na Osojniku

25.06.2017.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je šestom izdanju Malog festivala folklora i baštine koji se održao u subotu na Osojniku u organizaciji KUD-a "Sveti Juraj Osojnik ".

 

 

Prilikom pozdravljanja organizatora i svih sudionika festivala gradonačelnik Franković kazao je kako su folklor i kulturna baština temelj i identitet svakog naroda te da su ovakvi festivali istinski čuvatelji te baštine.

 

Smatram da je iznimno važno poticati naše mlade da od najmanjih dana uče, da balaju i spoznaju istinsku vrijednost bogate kulturne baštine koju posjedujemo mi Hrvati. Grad Dubrovnik je bio partner ovog festivala od početka, a obećajem da ćemo od danas biti još jači poticaj da ovaj festival bude još veći i snažniji", kazao je gradonačelnik Franković.

Šesti Mali festival folklora i baštine okupio je brojna kulturno – umjetnička društva iz županije, Hrvatske, ali i susjednih zemalja.
 

 

Osim županijskih kulturno-umjetničkih društava: Marko Marojica iz Župe dubrovačke, Folklorne skupine Osnovne škole Orebić, KUD-a Metković, Marine Petković i Ivana Dominika Sardelića iz Blata, Udruge Dubrovački primorski svatovi te domaćina nastupili su i mali gosti iz KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca, KUD Spačva iz Donjeg Novog Sela u Slavoniji, HKUD Sveti Ante iz Dretelja u Bosni i Hercegovini te Augustin Žigmanov iz HKUD-a Matija Gubec iz Subotice u Srbiji.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja