Ponedjeljak, 23. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u Europskom odboru regija

14.07.2017.


Članovi Odbora regija okupili su se u Bruxellesu kako bi raspravljali o najvažnijim politikama kao sto je zajednička poljoprivredna politika nakon 2020. i nedavno doneseni energetski "zimski paket" EU-a. Europski povjerenik Moedas vodio je raspravu o provedbi istraživačkog programa Obzor 2020., a povjerenica za promet Bulc, pridružila se članovima OR-a u raspravi o budućnosti mobilnosti s niskom razinom emisije kao i inicijativi za zelene autobuse na razini EU namijenjene regijama i gradovima. Među glavnim temama bila je i rasprava o globalnom djelovanju za održivost uz iznošenje ideja o tome kako gradovi i regije mogu doprinijeti postizanju ciljeva održivog razvoja UN-a.

 

 

Na sjednici je usvojeno rješenje "Upravljanje energetskom unijom i čista energija" za koje je izvjestitelj bio član hrvatske delegacije Bruno Hranić. Ovom prilikom, Estonsko predsjedništvo EU-a izložilo je svoje prioritete koji obuhvaćaju brojna prioritetna područja za europske regije i gradove.

 

 

Ovo zasjedanje održava se na polovini petogodišnjeg mandata izabranih članova kada se prema pravilniku vrše izbori za vodeća mjesta institucije. Tako je novi predsjednik Odbora regija postao Karl-Heinz Lambertz iz redova socijalista. Članovi hrvatske delegacije zadržali su svoje pozicije u predsjedništvu i povjerenstvima, dok je župan Nikola Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u mandatu do 2020. godine. Naredni period je vrijeme u kojem teku intenzivne pripreme Republike Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja EU  početkom 2020. godine.

 

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja