Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u Europskom odboru regija

14.07.2017.


Članovi Odbora regija okupili su se u Bruxellesu kako bi raspravljali o najvažnijim politikama kao sto je zajednička poljoprivredna politika nakon 2020. i nedavno doneseni energetski "zimski paket" EU-a. Europski povjerenik Moedas vodio je raspravu o provedbi istraživačkog programa Obzor 2020., a povjerenica za promet Bulc, pridružila se članovima OR-a u raspravi o budućnosti mobilnosti s niskom razinom emisije kao i inicijativi za zelene autobuse na razini EU namijenjene regijama i gradovima. Među glavnim temama bila je i rasprava o globalnom djelovanju za održivost uz iznošenje ideja o tome kako gradovi i regije mogu doprinijeti postizanju ciljeva održivog razvoja UN-a.

 

 

Na sjednici je usvojeno rješenje "Upravljanje energetskom unijom i čista energija" za koje je izvjestitelj bio član hrvatske delegacije Bruno Hranić. Ovom prilikom, Estonsko predsjedništvo EU-a izložilo je svoje prioritete koji obuhvaćaju brojna prioritetna područja za europske regije i gradove.

 

 

Ovo zasjedanje održava se na polovini petogodišnjeg mandata izabranih članova kada se prema pravilniku vrše izbori za vodeća mjesta institucije. Tako je novi predsjednik Odbora regija postao Karl-Heinz Lambertz iz redova socijalista. Članovi hrvatske delegacije zadržali su svoje pozicije u predsjedništvu i povjerenstvima, dok je župan Nikola Dobroslavić ponovo izabran za voditelja hrvatske delegacije u mandatu do 2020. godine. Naredni period je vrijeme u kojem teku intenzivne pripreme Republike Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja EU  početkom 2020. godine.

 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja