Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Novi vizualni identitet županijske Turističke zajednice

28.07.2017.


Dokumenti za preuzimanje

Novi vizualni identitet županijske Turističke zajednice

Turističko vijeće Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na sjednici održanoj u četvrtak 27. srpnja 2017. godine u Stonu odabralo je novi vizualni identitet Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije odnosno destinacije Dubrovnik rivijera. Odabiru novog znaka prethodila je temeljita priprema natječaja s Hrvatskim društvom dizajnera, objava i provedba javno-pozivnog natječaja i odabir najboljih rješenja pristiglih na natječaj. Najbolji rad, po ocjeni Ocjenjivačkog suda Natječaja za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, bio je rad pod nazivom AMBLEM autorskog tima Prospekt iz Rijeke (Nikola Šubić, Martina Vasilj i Mile Kušić). Nakon dogovora s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije autorski tim je doradio nagrađeni rad i izradio nekoliko prijedloga za izbor. U odnosu na nagrađeni rad promijenjen je samo naziv/ime „Dubrovnik & AROUND“ je zamijenjeno s „Dubrovnik rivijera / Dubrovnik Riviera“. Znak nije mijenjan i ostaje u izvornom rješenju autorskog tima.

 

 


Odabrani vizualni identitet bazira se na sustavnom rješenju izvedenom iz raspoznavanja vodećih obilježja Županije, a u kojima se preklapa percepcija turista i građana. Ta vodeća obilježja su zatim povezana s, kako autori kažu, «ikonama», odnosno simbolima koje su zajedničke i samom Gradu Dubrovniku i čitavoj Županiji: sunce, zidine, brodovi i lađe, poljoprivredni proizvodi, otoci te more/voda. Svakoj od tih «ikona» pridružen je po jedan grafem – jednostavna linearna forma – čime je razvijen grafički jezik rješenja krovnog znaka i njegovih mutacija u primjenama za pojedina područja Županije, ali i za sve druge primjene poput kulturnih institucija ili tematskih parkova. 

 

 


Sustav grafema dovoljno je razumljiv i vizualno koherentan, pri čemu je naročito zanimljivo kako nastaju različite priče ispričane vrlo sažetim vizualnim i simboličkim jezikom. Taj aspekt projekta pruža mogućnost za daljnju razradu.
Rješenje je grafički dovoljno reducirano da bude lako primjenjivo u raznim formatima i kontekstima, a pri tome zadržava čitljivost i prepoznatljivost.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja