Četvrtak, 19. rujna 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Onečišćenje mora na plažama Šulić i kupalištu VK Cavtat

01.08.2017.


Dubrovačko-neretvanska županija i Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode  sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (Narodne novine 73/08) upozoravaju  javnost da je na  plažama Šulić u Dubrovniku i na Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

 

 

 

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije koji je prema dojavi o iznenadnom onečišćenju mora fekalnim vodama u Pilama, 30. srpnja 2017., odmah uzorkovao more za kupanje na plaži Šulić i utvrdio da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar crijevni enterokok. Također tijekom šestog redovnog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora na Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu, uzorkovani 31. srpnja 2017. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

 

 

 

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, članci 23. i 24., uzorkovanje mora na navedenim kupalištima će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obavještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

 

 

 

Obzirom da uzorak mora na plaži Šulić u Dubrovniku i Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, na navedenim kupalištima ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Najčitanije (7 dana)

Stanari sele iz škole na Kantulama, dodatna dva razreda
4U4K Sinergija lokalne zajednice, sveučilišta i međunarodnih institucija u očuvanju konavoske kulturne baštine
OPĆINA: Fekalije u Mlinima nisu iz sustava odvodnje otpadnih voda


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja