Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Onečišćenje mora na plažama Šulić i kupalištu VK Cavtat

01.08.2017.


Dubrovačko-neretvanska županija i Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode  sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (Narodne novine 73/08) upozoravaju  javnost da je na  plažama Šulić u Dubrovniku i na Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

 

 

 

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije koji je prema dojavi o iznenadnom onečišćenju mora fekalnim vodama u Pilama, 30. srpnja 2017., odmah uzorkovao more za kupanje na plaži Šulić i utvrdio da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar crijevni enterokok. Također tijekom šestog redovnog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora na Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu, uzorkovani 31. srpnja 2017. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

 

 

 

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, članci 23. i 24., uzorkovanje mora na navedenim kupalištima će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obavještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

 

 

 

Obzirom da uzorak mora na plaži Šulić u Dubrovniku i Kupalištu VK Cavtat u Cavtatu, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, na navedenim kupalištima ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja