Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPANIJA: Porast broja dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu

08.08.2017.


Dubrovačko-neretvanska županija i dalje bilježi porast u broju dolazaka i noćenja, pa je u prvih sedam mjeseci ove godine registrirano preko milijun i 45 tisuća dolazaka s ostvarenih gotovo četiri milijuna i 390 tisuća noćenja, a što je 15,7 posto više nego lani. 

 

 

Samo u srpnju je na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno preko 404 tisuće dolazaka, što je 11,7 posto više nego u srpnju 2016. godine, dok je noćenja više za 9,5 posto nego u istom razdoblju 2016. godine, odnosno 2 milijuna i 47 tisuća.  

 

 

Najviše dolazaka, ali i noćenja u razdoblju od siječnja do srpnja ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Poljske, BiH, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država. O uspješnosti ove turističke sezone govori i činjenica da je broj  dolazaka i noćenja turista iz spomenutih država u porastu u odnosu na prošlu godinu.

 

 

Najveći broj dolazaka, veći u odnosu na 2016. godinu, ostvaren je na području Grada Dubrovnika, a potom općinâ Konavle, Župa dubrovačka i Orebić te Grada Korčule. I u broju ostvarenih noćenja, koji je također u porastu u odnosu na prošlu godinu, predvodi grad Dubrovnik, a slijede ga općine Orebić, Konavle i Župa dubrovačka te Grad Korčula. 

 

 

Kao i u 2016. godini, najveći broj turista koji su Dubrovačko-neretvansku županiju posjetili u prvih sedam mjeseci ove godine odsjeo je u hotelima i objektima u domaćinstvu.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja