Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubrovnik treba postati grad održivog turizma

17.09.2017.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima u petak, 15. rujna održao je sastanak s direktorom Eupolis grupe Dankom Milićem, savjetnikom za strateški, projektni, poslovni i institucionalni razvoj.

 

 

 

Prema priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, to prilikom direktor te tvrtke za poslovne usluge, savjetovanje i upravljanje predstavio je pilot projekt Dubrovnika kao grada inovativnog održivog turizma. Predstavljanju su između ostalih nazočili privremeni pročelnici Ana Hilje i Marko Miljanić, ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković kao i novoimenovani savjetnik gradonačelnika za turizam Filip Žaja. Na poziv gradonačelnika predstavljanju su prisustvovali gradski vijećnici Tatjana Šimac Bonačić i Ljubo Nikolić te dugogodišnji djelatnik u turizmu Tonći Skvrce.

 

 


U središtu predstavljenog pilot projekta jest optimalno korištenje kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa, uvođenje reda, povećanje prihoda po posjetitelju umjesto povećanja broja gostiju, a ciljevi uključuju i edukaciju o drugačijim oblicima turizma radi gospodarske diversifikacije, ciljano ulaganje u kakvoću života i boravka stanovnika i gostiju, sve elemente održivog razvoja turizma i grada kao cjeline.
 

 

 

Elementi izloženog projektnog ciklusa uključuju sve faze; počevši od izrade planske i tehničke dokumentacije, pripreme, provedbe i praćenja ključnih infrastrukturnih ulaganja, razvoja i uspostave standarda, pravilnika i politika, preko ekspertnog sustava upravljanja posjetiteljima, pa sve do marketinga te projektnog i financijskog upravljanja, administracije i nadzora. Navedeno bi pomoglo bi ustoličiti Dubrovnik kao svjetski centar znanja i rješenja održivog turizma, generatora održivog razvoja, grad stvaralaštva, inovacija, atraktivnog i pristupačnog za život i rad. Svi sudionici sastanka pozdravili su novi pristup upravljanja destinacijom kojeg vide kao zaokret u promišljanju turizma.

 

 


„Grad Dubrovnik ima definirane kratkoročne i dugoročne ciljeve upravljanja destinacijom, a dugoročni cilj svakako je pozicionirati Dubrovnik kao međunarodnu destinaciju održivog turizma“, kazao je gradonačelnik Mato Franković zahvalivši gospodinu Miliću na održanoj prezentaciji. Istaknuo je probleme s kojima se grad nosi zbog usko koncentriranog dnevnog prometa brodova na kružnim putovanjima i negativnog marketinga koji iz toga proizlazi te se osvrnuo i na pozitivne zaključke sa sastanka s čelnicima industrije cruising turizma održanog prošlog tjedna u Hamburgu. Iskazao je zadovoljstvo iznesenim promišljanjima i nadu da će potencijalna suradnja uroditi krajnjim ciljem - postizanja veće razine kvalitete ukupne turističke ponude kroz aktivnu primjenu praksi održivog turističkog razvoja., stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja