Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vodeći ruski bankari u Sheratonu u Mlinima

30.09.2017.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na otvaranju X. bankarskog i ekonomskog foruma „Tvrtke i banke u europskom poslovnom okružju na primjeru Hrvatske i Rusije“, koji se do 1. listopada održava u hotelu Sheraton u Mlinima.

 

 

Na  otvorenju Foruma, koji okuplja vodeće predstavnike ruskog bankarskog i investicijskog sektora, uz gradonačelnika Mata Frankovića pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Asocijacije ruskih banaka Tosunjan Garegin Ashotović, predsjednik moskovske Asocijacije poduzetnika Podenok Andrej Evgenević, veleposlanik Ruske Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Azimov Anvar Sarvarović i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

 Obraćajući se skupu gradonačelnik Franković osvrnuo na povijest Dubrovnika i recentne turističke rezultate kazavši kako je grad danas na svojevrsnoj prekretnici po pitanju upravljanja resursima i destinacijom u cjelini sa svrhom stvaranja nove kvalitete ukupne turističke ponude.

 Poručio je da je Grad Dubrovnik „posve otvoren prema novim investicijama, posebno onima koje će doprinijeti najvećoj razini turističkog proizvoda i održivom gospodarskom razvoju u svakom pogledu, uz puno uvažavanje specifičnog duha ovog grada i njegovog baštinskog naslijeđa, na kojem danas i temelji svoj razvoj.“
 

 

„Ovakvi susresti gospodarstvenika, bankarskih i državnih institucija uz razmjenu iskustava pridonose usklađivanju procedura, prevladavanju birokratskih prepreka, ubrzanju procesa te stvaranju pozitivnog ozračja, privlačnog za ulaganja“, zaključio je gradonačelnik.
 

 

Organizatori Foruma na kojem će se razgovarati i o pitanjima financijskih i kreditnih mehanizama za razvoja malog i srednjeg poduzetništva te suradnji bankarskog sektora i državnih institucija pri kreiranju potpora za poduzetništvu su Udruženje ruskih banaka, Udruženje poduzetnika iz Moskve te Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja