Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Započeo Good Food Festival

20.10.2017.


Prvi dan Good Food Festivala Dubrovnik 2017. okupio je brojne Dubrovčane i njihove goste, a uspješan početak četvrtog izdanja festivala obećaje veliku posjećenost i u sljedećim danima te uspješan nastavak svih festivalskih programa! Okusi i mirisi prvog dana festivala najbolji su poziv i na ostala događanja koja sve posjetitelje tek očekuju!

 

 

Program festivala je počeo radionicom pripreme Stonske torte u Udruzi Deša. Izvorno, renesansno slatko jelo ovoga kraja i danas nalazi mjesto na dubrovačkim trpezama, a to pokazuje i interes za radionicu, osobito mladih domaćica koje će Stonskom tortom i ubuduće uveličavati blagdansku trpezu. Marina Žibert Ercegović održala je radionicu pod nazivom ''Pasta i razgovor o hrani''  učenicima Turističko - ugostiteljske škole Dubrovnik u TIC - u Pile. Mlade snage dubrovačkog turizma pozorno su slušali vrsnu cheficu koja im je nastojala prenijeti svoje znanje stečeno dugogodišnjim iskustvom, a sve uz malo smijeha.

 

 

Prvi put se na Good Food Festivalu predstavila certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić koja je održala radionicu pripremanja vegetarijanskog bruncha ili večere pod nazivom ''Zdravo Tereza''. Vedro i s entuzijazmom, Tereza je okupljenima pokazala kako je zdravo ujedno i slasno, a TIC Pile bio je posve pun. Svi su željeli čuti i vidjeti što će i kako pripremiti mlada autorica čak dviju kuharica i istoimene emisije „Zdravo,Tereza!“. Predvečerje je bilo rezervirano za Priču o Lekri - u. Vinarija Škar na Lapadskoj obali bila je mjesto druženja i opuštanja uz ovo osobito vino te uz priču o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji te lokalnim vinskim sortama i izradi vina. 

 

 

Pravi vrhunac prvog dana Good Food Festivala 2017. bila je gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u Restoranu Mimoza koji je sinoć bio mjesto slavonske kuhinje i gostoljubivosti. Nakon prezentacije koju je održala direktorica Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije Rujana Bušić Srpak, uslijedila je večera s pet sljedova tradicionalnih slavonskih jela uz probrana vina toga kraja. Hranu je pripremala marljiva kuharica Ljubica Božić, a za ugođaj se pobrinuo tamburaški sastav 'Zagorska mornarica'. Ova večer je potvrdila je kako je u Slavoniji hrana uistinu identitet i način života. Na tom tragu nastavit će se i program drugog dana koji donosi nove namirnice, jela i dobre kapljice te dakako i nove prilike za druženje na Good Food Festivalu!

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja