Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

RH prepustila Općini Konavle tvrđavu na Prevlaci

23.10.2017.


Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u utorak u Cavtatu potpisivanju ugovora o ustupanju tvrđave na Prevlaci Općini Konavle između ministra državne imovine Gorana Marića i načelnika Općine Konavle Boža Lasića.

 

 

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je ovom prilikom kako Prevlaka predstavlja simbol hrvatske povijesti, prkosa i ponosa.

 


”Ovim velikim činom za Općinu, Županiju i državu, prekida se stoljetni status Prevlake. Dosad je bila simbol otimanja i nasrtaja, neprijateljstva, a Prevlaka postaje točka susreta prijatelja iz Općine, Županije i DPDS-a, jer ta udruga zna kako čuvati hrvatsku povijest”, rekao je Marić te dodao kako se nada da će obnovljena tvrđava na Prevlaci biti najposjećenija točka u Hrvatskoj.

 

 

 

Ministar Marić je najavio kako će za 15-ak dana uslijediti novo potpisivanje ugovora u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je riječ o velikom danu za Općinu i Županiju te podsjetio kako ovo nije prvi ovakav ugovor u županiji.

 

 

”Ministar Marić je srećom često u našoj županiji, a ovo nije prvi ovakav ugovor o prepuštanju državne imovine lokalnoj samoupravi, jer imamo iskustvo s Lastovom, Pojezerjem, Metkovićem, Dubrovnikom. Ministarstvo je pravilno shvatilo svoju zadaću te je počelo rješavati ono što se nije riješilo desetke godina”, rekao je župan Dobroslavić te napomenuo kako je županijskim prostornim planom na Prevlaci predviđen turistički sadržaj.

 

 

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio je ministru što je ovim potezom pokazao da državna administracija itekako može biti učinkovita.

 

 

”Od ideje do realizacije nije prošlo niti dva do tri mjeseca. Pritom nije bilo nikakvih imovinsko-pravnih prepreka, jer je tvrđava vlasništvo države. Ovo je velika stvar za Konavle, ali i Republiku Hrvatsku. Na krajnjem jugu države s ponosom će se zavijoriti hrvatski barjak, hvala vam ministre na tome”, rekao je načelnik Lasić.

 

 

Saborska zastupnica Sanja Putica istaknula je zadovoljstvo što je konačno realizirana dugogodišnja želja svih žitelja Konavala i juga Hrvatske da se tvrđava da na upravljanje Općini i DPDS-u.

 

”Vidi se značaj osnivanja Ministarstva državne imovine, zbog te snažne sprege s lokalnom samoupravom. Nema boljeg modela upravljanja od toga da država svoju imovinu prepusti jedinicama lokalne samouprave. Ovo će značiti napredak općine i novu turističku ponudu’, rekla je saborska zastupnica Putica.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja