Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
RH prepustila Opæini Konavle tvrðavu na Prevlaci - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski ðir    |   

Mali oglasi

Poetna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

RH prepustila Opæini Konavle tvrðavu na Prevlaci

23.10.2017.


Župan Nikola Dobroslaviæ nazoèio je u utorak u Cavtatu potpisivanju ugovora o ustupanju tvrðave na Prevlaci Opæini Konavle izmeðu ministra državne imovine Gorana Mariæa i naèelnika Opæine Konavle Boža Lasiæa.

 

 

Ministar državne imovine Goran Mariæ rekao je ovom prilikom kako Prevlaka predstavlja simbol hrvatske povijesti, prkosa i ponosa.

 


”Ovim velikim èinom za Opæinu, Županiju i državu, prekida se stoljetni status Prevlake. Dosad je bila simbol otimanja i nasrtaja, neprijateljstva, a Prevlaka postaje toèka susreta prijatelja iz Opæine, Županije i DPDS-a, jer ta udruga zna kako èuvati hrvatsku povijest”, rekao je Mariæ te dodao kako se nada da æe obnovljena tvrðava na Prevlaci biti najposjeæenija toèka u Hrvatskoj.

 

 

 

Ministar Mariæ je najavio kako æe za 15-ak dana uslijediti novo potpisivanje ugovora u Dubrovniku i Dubrovaèko-neretvanskoj županiji.

 

 

Župan Nikola Dobroslaviæ rekao je kako je rijeè o velikom danu za Opæinu i Županiju te podsjetio kako ovo nije prvi ovakav ugovor u županiji.

 

 

”Ministar Mariæ je sreæom èesto u našoj županiji, a ovo nije prvi ovakav ugovor o prepuštanju državne imovine lokalnoj samoupravi, jer imamo iskustvo s Lastovom, Pojezerjem, Metkoviæem, Dubrovnikom. Ministarstvo je pravilno shvatilo svoju zadaæu te je poèelo rješavati ono što se nije riješilo desetke godina”, rekao je župan Dobroslaviæ te napomenuo kako je županijskim prostornim planom na Prevlaci predviðen turistièki sadržaj.

 

 

Naèelnik Opæine Konavle Božo Lasiæ zahvalio je ministru što je ovim potezom pokazao da državna administracija itekako može biti uèinkovita.

 

 

”Od ideje do realizacije nije prošlo niti dva do tri mjeseca. Pritom nije bilo nikakvih imovinsko-pravnih prepreka, jer je tvrðava vlasništvo države. Ovo je velika stvar za Konavle, ali i Republiku Hrvatsku. Na krajnjem jugu države s ponosom æe se zavijoriti hrvatski barjak, hvala vam ministre na tome”, rekao je naèelnik Lasiæ.

 

 

Saborska zastupnica Sanja Putica istaknula je zadovoljstvo što je konaèno realizirana dugogodišnja želja svih žitelja Konavala i juga Hrvatske da se tvrðava da na upravljanje Opæini i DPDS-u.

 

”Vidi se znaèaj osnivanja Ministarstva državne imovine, zbog te snažne sprege s lokalnom samoupravom. Nema boljeg modela upravljanja od toga da država svoju imovinu prepusti jedinicama lokalne samouprave. Ovo æe znaèiti napredak opæine i novu turistièku ponudu’, rekla je saborska zastupnica Putica.


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja