Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Interventne službe juga Hrvatske spremne za zimske uvjete

06.11.2017.


Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo sudjelovao je danas na sastanku s načelnicima stožera gradova i općina te predstavnicima operativnih snaga civile zaštite s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Sastanak je održan u organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, a razgovaralo se uz ostalo, o stanju spremnosti sustava civilne zaštite za reagiranje u nepovoljnim vremenskim uvjetima te provedbi obveza i zadaća načelnika stožera civilne zaštite propisanih Zakonom u sustavu civilne zaštite.

 

 

Vatrogasne postrojbe, pripadnici HGSS-a, Crvenog križa i predstavnici Hrvatskih voda i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije spremni su za predstojeće zimske uvjete na području najjužnije hrvatske županije, a zimske službe Hrvatskih cesta i Dubrovnik cesta opskrbljene dovoljnom količinom soli te potrebnom opremom.

 

 

Zamjenik župana Joško Cebalo pozvao je predstavnike operativnih snaga i načelnike stožera da županijskom Stožeru dostave podatke i plan aktivnosti za reagiranje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Na temu pripreme za zimske uvjete uskoro će se održati sjednica Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije te uputiti naputak o postupanju u slučaju nepovoljnih zimskih uvjeta čijim bi se provođenjem uvelike mogle umanjiti štete poput onih nastalih tijekom prošlogodišnjih ekstremno niskih temperatura na području naše Županije. Razgovarajući u obvezama načelnika stožera proizašlim iz Zakona o sustavu civilne zaštite posebno je istaknuta potreba što skorije izrade procjena ugroženosti jedinica lokalne samopurave sukladno Smjernicama za njihovu izradu koje je Dubrovačko-neretvanska županije donijela početkom ove godine kao i održavanje redovnih vježbi pripadnika operativnih snaga civilne zaštite kako bi se povećala razina njihove spremnosti.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja