Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.: Glazbeni svijet i život Erika Satia

05.11.2017.


Prokjet „Erik Satie, glazba za riječ i sliku“ predstavljen je dubrovačkoj publici u ponedjeljak, 6. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige. Riječ je o glazbeno-vizualnom kolažu najpoznatijih klavirskih skladbi, ekscentričnih tekstova i duhovitih citata Erika Satiea  koji su praćeni projekcijom fotografija iz vremena skladatelja, njegovih originalnih ilustracija te ilustracija francuskog grafičara Charlesa Martina.  Programom je  predstavljen glazbeni svijet i  život ovog originalnog i nekonvencionalnog skladatelja, ali i cijelo povijesno i umjetničko okruženje s prijelaza s 19. na 20. stoljeće.


Autori koncepta i izvođači su pijanistica Danijela Petrić i Zdenko Niessner kao pripovjedač.  Programom su obuhvaćene kompozicije “Jack-in-the-Box” (Preludij), “Je te veux”, “Gymnopeide” te izvorni Satiev tekst “Jednostavno pitanje” i “Sportovi i zabave” – za klavir i pripovjedača. Ovaj projekt edukativnog je karaktera te je namijenjen mladima srednjoškolskog uzrasta s ciljem promicanja ozbiljne gazbe. Tijekom ponedjeljka 6. i utorka 7. studenoga održavat će se organizirane izvedbe za škole, dok je večernji nastup 6. studenoga bio za građanstvo.

 

Projekt se ostvaruje uz potporu Grada Dubrovnika, a u suradnji udruge MALA OPERA, Francuske alijanse Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik.

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja