Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Dubrovački student Orsat Juraj Spajić održao predavanje 'Istina o Siriji – Iz prve ruke'

08.11.2017.


Orsat Juraj Spajić nedavno se vratio iz Sirije, gdje je posjetio gradove Damask, Alep, Homs i Tartus, a to je upravo bila i tema ovog predavanja organiziranog od strane Informativnog centra za mlade grada Dubrovnika – Informadura.

 

 

Student Sveučilišta u Dubrovniku i volonter Informadura Orsat Juraj Spajić održao je u utorak predavanje ''Istina o Siriji – Iz prve ruke''u prostoru Centra za mlade. Kroz prepričane dojmove nedavnog putovanja i mnoštvo slika pokušao je dočarati život u Siriji, ali i Bliskom istoku općenito, koji je prepun ratnih sukoba posljednjih nekoliko desetljeća. Ono što je stavljeno u prvi plan jest svjetsko viđenje rata na Bliskom istoku. Kako je na predavanju istaknuo, njegovo mišljenje je da ''svjetski mainstream mediji ne prenose istinu o Siriji''. U medijima na zapadu vladavina predsjednika al-Asada prikazana je kao stroga, nesekularna diktatura, dok je Spajić svoje putovanje završio s utiskom kako su Sirijci itekako zadovoljni svojim predsjednikom. Sirijski narod, kako je u izlaganju naveo, vrlo je gostoljubiv. Dotaknuo se i tzv. Islamske države, koja je prema njegovim riječima, američka tvorevina.

 

 

Na svom putu slikao je i mnogo fotografija koje su dodatno opisale cjelokupnu situaciju u Siriji. Osim kadrova razrušenih gradova i posljedica rata, zabilježio je i mnoge lijepe trenutke koje je nemoguće vidjeti u medijima. Ljudi, usprkos ratu, pokušavaju normalno živjeti što je slikama i argumentirano, ali potvrđuje i još jednu Spajićevu misao – Sjedinjene američke države su jedini neprijatelj sirijskog naroda. Posjetiteljima predavanja su uz slike prikazani i neki videozapisi na kojima se vidi okrutnost SAD-a i partnera prema sirijskom narodu, dok je u mainstream medijima to prikazano potpuno drugačije.

 

 

Na kraju izlaganja svi prisutni imali su priliku postaviti pitanja ovom dubrovačkom studentu, kojemu inače ovo nije jedino putovanje jer je do sada obišao dvadesetak zemalja svijeta.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja