Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Započeo projekt Radionica dubrovačkog govora

29.11.2017.


Na poticaj Grada Dubrovnika, a uz financijsku potporu zaklade Caboga Stiftung, Dubrovačke knjižnice su koordinirale organizaciju radionica dubrovačkog govora. Riječ je o edukativnom projektu  koji je namijenjen učenicima petih i šestih razreda s područja Grada.

 

 

Dubrovačke knjižnice angažirale su dr. sc. Ivanu Lovrić Jović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koja je osmislila radionice, a izvodit će ih magistra edukacije hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica. Kako bi dobili i autentičan izgovor, učenicima će odabrana poglavlja iz knjige Nade Skatolini „Pripovijesti o gradu“ čitati glumica Kazališta Marina Držića Izmira Brautović.

 

 

Ove radionice će se održati u dva navrata po 45 minuta, što znači da će svaka skupina učenika, a bit će ih 36, dobiti isti sadržaj od ukupno dva školska sata, po jedan u svakom polugodištu. Radionice će se odvijati u palači u Pustijerni, na adresi Ulica Braće Andrijića 8. Prve radionice održane su u utorak, 28. studenoga. Svrha projekta je povratak dubrovačkom govoru u cilju senzibiliziranja i edukacije djece.

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja