Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: Haški suci prekrajaju povijest

30.11.2017.


 

Povodom drugostupanjske presude Haškog tribunala u procesu protiv šestorice Hrvata iz BiH župan Dobroslavić dao je slijedeće priopćenje:

 

„Haški tribunal, u procesu protiv šestorice Hrvata iz BiH, donio je jednu nepravednu presudu i nanio veliku štetu hrvatskom narodu i Hrvatskoj. Stoga ovakvu presudu odbacujemo. Nepravednost te presude, tragičnim je činom odbacio i general Praljak, prosvjedujući protiv nje mučeničkom smrću.

 


Neprijeporno je da su se brojni zločini dogodili u BiH devedesetih godina, da je njih trebalo i treba procesuirati i da žrtve svih zločina moraju dobiti zadovoljštinu.  Neprihvatljivo je, međutim, da se kroz presude Haškog tribunala ne vidi agresivna Miloševićeva velikosrpska politika i odgovornost za događaje u BiH, nego se konstruira Tuđmanova odgovornost. A to jednostavno ne odgovara povijesnoj istini.


 

Kakvu je ravnodušnost međunarodna zajednica pokazivala prema Hrvatskoj i BiH na početku velikosrpske agresije, prema Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, Srebrenici, Bihaću... takvu neosjetljivost pokazuje i ovakvom presudom danas.

 


Premda presudu ne prihvaćamo kao pravednu moramo živjeti s tim da je ona donesena. Moramo biti svjesni da ona predstavlja poligon za još veći atak na opstojnost hrvatskog naroda u BiH i da ne pridonosi pomirenju u toj državi. Stoga moramo pomoći Hrvatima u BiH da opstanu kao ravnopravan i konstitutivan narod i ostanu u svojoj domovini BiH. Ovo je još jedna kušnja na koju je sta vljen naš narod, kao uostalom mnogo puta do sada u povijesti.  Imajmo vjeru u sebe, nadvladat ćemo i ovu kušnju., poručio je župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja