Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Premijer Plenković s čelnicima juga Hrvatske: Most, HP, CA, Trgovački sud...

05.12.2017.


Nakon što je odao počast braniteljima na Srđu premijer Andrej Plenković sastao se u utorak sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, ali i drugim čelnicima lokalnih samouprava te saborskim zastupnicima u Palači Ranjina.

 

 

Predsjednik Vlade poručio je u izjavi medijima nakon sastanka kako je fokus razgovora bio na ključnim projektima za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno na kvalitetnijoj prometnoj povezanosti. ”Razgovarali smo o rješavanju pitanja koja se odnose na granične prijelaze, ali i o Pelješkom mostu te cestovnim pravcima koji bi olakšali gužve u ljetnim mjesecima – bilo da je riječ o Pelješcu ili putu iz Dubrovnika prema Zračnoj luci ili recimo prema sjeveru”, rekao je premijer koji je izrazio zadovoljstvo protekom turističke sezone na jugu Hrvatske.
”Dubrovnik je grad u kojem imamo najvišu kvalitetu turističke ponude i sigurno može biti primjer i drugima, a potrebno je razvijati i dalje koncept kongresnog turizma u Dubrovniku koji bi jačao destinaciju i produžio sezonu. Na sastanku smo među ostalim razgovarali i o boljoj povezanosti otoka”, rekao je predsjednik Vlade RH.

 

 


Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dolaskom premijera povodom Dana dubrovačkih branitelja te napomenuo kako sa sastanka želi istaknuti tri za njega najvažnije točke.

 

 

”Razgovarali smo o svim našim problemima, a ja bih istaknuo tri stvari. Prvo i osnovno da Pelješki most ide dalje i uskoro se očekuje izbor izvođača radova. Druga je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik, a treća važna stvar je potpuna podrška Vlade našoj inicijativi kongresnog centra u Dubrovniku”, rekao je župan Dobroslavić.

 

 

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je s premijerom razgovarao o problematici kašnjenja pošte, ali i o problemima koji građani Dubrovnika imaju s Croatiom Airlines.

 

 

”U petak nam dolazi predsjednik Uprave Croatia Airlinesa i vjerujem da ćemo i to uskoro riješiti. Zahvalili smo se premijeru na činjenici da će Vila Čingrija uskoro postati vlasništvo Dubrovnika, ali i zbog pokretanja procedure prijenosa vlasništva ljetnikovca Kaboga na Grad Dubrovnik”, rekao je gradonačelnik Franković.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja