Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Čestitka župana Dobroslavića povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole

06.12.2017.


Povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je čestitku svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Poštovani sugrađani,

Čestitam svim braniteljima, svim Dubrovčanima i svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije Dan dubrovačkih branitelja koji obilježavamo 6. prosinca na blagdan Sv. Nikole. 
 

 

Naši branitelji u sudbonosnom su vremenu 1991. godine obranili Dubrovnik od višestruko nadmoćnijeg neprijatelja. Napravili su izniman podvig i još jednom zlatnim slovima upisali Dubrovnik u svjetsku povjesnicu. Hvala im na tome, vječna slava i pokoj poginulim junacima, neizmjerna zahvalnost njihovim obiteljima.
 

 

Branili su i obranili dubrovačko područje od velikosrpskog agresora. To je bila obrana od agresije s područja susjednih država i nikakav građanski rat. To je bila neravnopravna borba koja je završila uspješnom obranom Grada, kasnije oslobađanjem cijelog juga Hrvatske. Hvala svim postrojbama koje su dale golem doprinos za oslobađanje našega područja i u tome podnijele iznimno velike žrtve.

 

 

Hrvatska je bila u tim godinama žrtva agresije, a nikako agresor na bilo koga. Naprotiv, pomagala je i drugim žrtvama agresije da pobijede i pridonijela okončanju rata i sprječavanju daljnjih stradanja nevinih ljudi.
 

 

U tom nametnutom ratu potvrdili smo slobodu i samostalnost naše Domovine. Hvala na tome svim hrvatskim braniteljima posebno slavljenicima – dubrovačkim braniteljima. Hvala i našem prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu.

 


Sretan Dan dubrovačkih branitelja.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja