Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

PARTNERSKO VIJEĆE Gradovima i Općinama odobreni projekti vrijedni 3,2 milijuna kuna

07.12.2017.


Župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Partnerskog vijeća vodio je IV. sjednicu Partnerskog vijeća Dubrovačko neretvanske županije na kojoj je predstavljena i potvrđena liste prvenstva pristiglih projekata u sklopu “Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova’’, koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dunea. Dubrovačko neretvanskoj županiji dodijeljeno je 3.2 milijuna kuna, a župan Dobroslavić je naglasio kako se provedbom ovog Programa po prvi puta sredstva spuštaju na regionalnu –lokalnu razinu.

 

 

Ukupno su pristigla 23 projektna prijedloga iz 16 jedinica lokalne samouprave Dubrovačko neretvanske županije. Vrijednost pristiglih projektnih prijedloga za izradu projektne dokumentacije je viša od sedam milijuna kuna, a procijenjena vrijednost investicija je 125.2 milijuna kuna.
Dunea kao regionalni koordinator osim suradnje u navedenom Programu Ministarstva informirala je članove Partnerskog vijeća o izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine te o svom doprinosu i obavezama u istoj, a na sjednici je održana i aktivna rasprava po svim točkama dnevnog reda.

 

 


Inače, Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje okuplja predstavnike različitih dionika razvoja na području jedinice regionalne samouprave (javni, gospodarski i civilni sektor te akademske zajednice), a osniva se s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini jedinice regionalne samouprave, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i navedenom Uredbom.

 

LISTA PRVENSTVA PROJEKATA

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja