Subota, 21. rujna 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Održan „Nightfever – special" u Dubrovniku

08.12.2017.


„Nightfever – special“, večer u kojoj se naviješta Božja ljubav prema svakom čovjeku održana je u četvrtak, 7. prosinca, u crkvi sv. Vlaha u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Večer je započela misnim slavljem kojeg je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uz koncelebraciju generalnog vikara don Hrvoja Katušića. Tijekom večeri mlade koji su se okupili animirali su mladi volonteri Dubrovačke biskupije uz članove Vijeća za mlade.

 

Govoreći s ambona biskup Uzinić poručio je mladima kako su oživotvorili ulomak iz evanđelja dana (Mt 7, 21.24-27), osobito rečenicu „Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.“, kako svojim dolaskom tako i izlaženjem iz crkve i dijeljenjem svoga kršćanstva s drugima, čineći svoje kršćanstvo djelotvornim. Kako bi im još više približio evanđelje biskup se prisjetio nedavnog predavanja o velikom potresu koji je zadesio Dubrovnik 1667. godine, odnosno detalja kako nije pitanje hoće li se potres ponovno dogoditi nego je pitanje kada. I kako će tada najugroženiji dijelovi stare gradske jezgre biti Stradun, crkva sv. Vlaha i katedrala jer se nalaze na pješčanom tlu, dok je ostatak grada sagrađen na stijeni. Objasnio je kako se oni koji vrše i čuvaju Božju riječ nalaze na stijeni, i kako će oni u slučaju potresa, poteškoća i problema imati sigurno tlo pod nogama. A za one koji su oholi i bahati, koji su kako kaže evanđelje visoko, u slučaju potresa tlo će biti pješčano i nesigurno. Poručio im je i kako za ponizno hoditi i slušati Božju riječ mogu uzeti primjer Blažene Djevice Marije koja se u potpunosti predala Bogu i njegovoj volji.

 

„Draga mladeži mi živimo danas u vremenu u kojem nije pitanje hoće li nego kada će doći potres u vaš život. Stalno smo u opasnosti da se na naš život sruče razni izazovi i problemi. Kako odoljeti? Današnje evanđelje nam je put. Čuvajući Božju riječ. Temeljeći svoj život na Kristu stijeni i čineći to ne bahato i oholo, ne smatrajući da smo bolji i veći od drugih, nego ponizno“, zaključio je mons. Uzinić.

 

Nakon mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u zamračenoj crkvi u kojoj su mladi također u sabranosti mogli doći pred oltar, zapaliti svijeću te pred Gospodinom iznijeti svoje molitve. S obzirom kako je ovaj „Nightfever – special“ organiziran pred Božić, za razliku od nekoliko dosadašnjih koji su bili u ljetnim mjesecima, molitveno-meditativni program je bio samo na hrvatskom jeziku, a pratilo ga je pjevanje i sviranje meditativnih pjesama, čitanje biblijskih tekstova, razmatranja i molitve te trenuci tišine.

 

Također ispred crkve sv. Vlaha bio je postavljen info pult na kojem su mladi davali informacije o tome što se događa u crkvi, a nekolicina sudionika je prošetalo ulicama grada i svoja iskustva podijelila s prolaznicima.

 

Međunarodni projekt "Nightfever" pokrenut je 2005. godine u Kölnu nakon Svjetskog dana mladih, a u Dubrovniku je prvi put održan 1. kolovoza 2013. godine i od tada se organizira svake godine.

 

Nikša Sentić

Najčitanije (7 dana)

POLICIJA: Uhvaćen lopov iz Plata
Stanari sele iz škole na Kantulama, dodatna dva razreda
OPĆINA: Fekalije u Mlinima nisu iz sustava odvodnje otpadnih voda


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja