Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Bajkovitost kao lijek u pričama Marije Đanović

11.12.2017.


Velikim i malim ljubiteljima pisane riječi predstavljena je zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović  u ponedjeljak, 11. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Poruka knjige je da bi svi trebali biti veseli kao djeca, otvorena srca puna ljubavi, radosti, smijeha i osjećaja za druge.

 

 

Uz autoricu, u promociji su sudjelovati: predsjednica Društva za promicanje knjige i stripa, Marina Kljunak Čuikin, profesorica, a ujedno i lektorica i recenzentica knjige, Maja Milošević, moderatorica programa, Nike Nagy, učenici OŠ Marina Držića i Marina Getaldića, Plesni studio Lazareti te „Trio violoncello“.

 

 

„Pred nama je još jedna iznimno čitljiva i životna zbirka priča Marije Đanović za koju vjerujem da nije zadnja. Kako znam? Samo jednom budite pored autorice kad priča o nekim sličicama iz života pa ćete shvatiti zašto sam u to sasvim sigurna. Ona, naime, ima jedinstvenu moć, čaroliju (bolje rečeno) da iz svakidašnjeg života prepunog sivila izvuče šarenilo, sivo pretvori u dugine boje ili u vjenčić cvijeća. (…) Bajkovitost u ovim pričama nije samo bijeg od stvarnosti; ona je predivna slika kojoj se uvijek vrijedi vratiti, ona je miris djetinjstva, ona je poštovanje prema obitelji, prošlosti, zajedništvu, religiji, ekologiji, svim korijenima kojima se trebamo vratiti za spas vlastita bića. Bajkovitost je lijepi dan u nizu kišnih, miris kolača kad se vratiš kući umoran i ljut, duga kad izađeš iz pothodnika. Bajkovitost je lijek. A biti ljekovit u vrijeme akutne bolesti društva, to može samo čarobnjak. U slučaju Marije Đanović, čarobnjak riječi“ zaključila je Milošević.

 

 

Zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ u izdanju je Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja