Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Započela manifestacija Mirisi Božića u Konavlima

23.12.2017.


U prepunom Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima otvorio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Program je započeo unošenjem i pristavljanjem badnjaka, te zajedničkim kićenjem stabla lovorike, kao što je to bio običaj u Konavlima prije više od stotinu i pedeset godina.

 

 


Okupljene je pozdravio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić koji je tom prilikom dao potporu radu udruge te istaknuo kako su Konavle primjer razvoja ruralnog turizma u županiji, te jedna od vodećih destinacija u Hrvatskoj.Potporu manifestaciji dao je i državni tajnik Frano Matušić.

 


Predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivica Vodopić povukao je paralelu između Konavala prije deset godina, kada je udruga započela projekt razvoja ruralnog turizma, te današnje agroturističke ponude Konavala, te zaključio kako su Konavljani uspjeli.

 


Mirisi Božića nastavljaju se u utorak programom Mladi Konavljani istražuju, koji će se održati na Grudi u Etno zbirci Bokarica, gdje će se u 17:00 sati održati prezentacija istraživanja „Zrakoplovi – zaboravljena povijest Konavala“, te potom u kući Matice hrvatske Konavle, u 19:00 sati gdje će se održati prezentacija istraživanja „Međe koje nas povezuju – konavoska suhozidna baština“. U programu su nastupili klapa Subrenum i mladi tamburaški sastav KUD-a Čilipi.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja