Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OČEKIVANO DESETLJEĆIMA: Radovi na ulazu u Cavtat u punom intenzitetu

17.01.2018.


Projekt rekonstrukcije ulaza u Cavtat, točnije, križanja s magistrale na Zvekovici, koji se očekivao desetljećima ulazi u završnu fazu realizacije. Sva potrebna dokumentacija je odavno prikupljena, kompletiran je proces izvlaštenja i otkupa zemljišta, a radovi se odvijaju punim intenzitetom.

 

 

”Desetljećima smo čekali na početak radova koji će riješiti prometne gužve i čepove koji su izazivali veliko nezadovoljstvo kod Konavljana. Proces projektiranja i ishodavanja svih potrebnih dozvola trajali su predugo, ali na svu sreću to je sada iza nas te je vrijeme da Cavtat dobije ulaz kakav zaslužuje s obzirom na prometnu opterećenost tijekom sezone. S radovima bi trebali završiti do rujna ove godine, a vrijednost projekta iznosi gotovo 20 milijuna kuna”, rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

 


Inače, ugovor o rekonstrukciji vrijedan 19,38 milijuna kuna potpisali su u svibnju predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić. Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić tom prilikom je rekao kako će se tim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.

 


”Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju isfinancirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo isfinancirati radove do kraja”, rekao je tada Škorić.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja