Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Noć muzeja u Konavlima

27.01.2018.


Noć muzeja 2018. održana je u petak navečer u Muzejima i galerijama Konavala. Što je bulin, što boća, a što je precizno izbijanje moglo se doznati u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima. Maestro od boća Luko Hendić upoznao je okupljene s tim starim sportom, pojasnio gdje je Hrvatska u svjetskom boćarskom svijetu i kad smo počeli igrati na boća.

 

 


U 16:00 sati pod vodstvom Anite Arbulić u muzeju je održana radionica boća od kaširanog papira za djecu i one koji se tako osjećaju.

 

 

Nakon Čilipa u Kući Bukovac pod vodstvom Petre Kralj Fox u 18:00 sati održana je dječja radionica / oživljavanje tradicija igranja cavtatske društvene igre „pimple“koja se igrala u javnom gradskom prostoru. Na dječjoj radionici, prilagođenoj svim uzrastima, izrađivale su se krpene lopte.

 

 

U 19:00 sati održan je javni razgovor: „Priča o vaterpolskom Cavtatu i cavtatskom vaterpolu“ s voditeljem Vinkom Rožićem. Sudionici razgovora bili su Pero Kušelj, Goran Sukno, Jakša Bošković, Pavo Pulić, Matijana Staničić, Miho Bošković i Pero Jovica.

 

 

Sinonim Cavtata je i sportski fenomen – vaterpolo. Prošetalo se kroz dugu cavtatsku vaterpolsku povijest od prvih neslužbenih natjecanja koja sežu u 1922. godinu do najvećih uspjeha cavtatskog sporta i njegovih vaterpolista.
I šećer na kraju, na prvoj Noći muzeja za Arheološki odjel Muzeja i galerija Konavala u Pridvorju s programom kojeg organiziraju Jelena Beželj, voditeljica Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu i Anita Trojanović, mlada svestrana krajobrazna arhitektica porijeklom iz Konavala, speleolog, terenac i borac za očuvanje raznolikih suhozidnih struktura Konavala približila je njihov rad na dječjoj radionici- Tko su speleolozi, što rade i zašto?

 

U 20:30 na rasporedu je bilo predavanje Tragom speleoloških istraživanja u Konavlima, predavanje u kojem su sudjelovali Jelena Beželj, Anita Trojanović, Željka Janjanin, Vlaho Koprivica te Albert Gregov.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja