Subota, 20. travnja 2019.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Red button za zaštitu djece u virtualnom životu

02.02.2018.


Vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Ana Čeović sudjelovala je na 2. stručno-edukativnom skupu ”Prevencija i intervencija: zaštita osobnih podataka djece” održanom u Hrvatskom Saboru u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, Odbora za obitelj, mlade i sport, Ravnateljstva policije i Pravobraniteljice za Djecu.

 

 

Djeca i mladi najranjivija su skupina društva, a posebno kada je u pitanju zaštita njihovog prava na zaštitu osobnih podataka. Roditelji koji pripremaju i odgajaju dijete za ”stvarni život” dužni su dijete odgojiti i pripremiti za ”virtualani život”, a odgojno-obrazovne ustanove i druge nadležne institucije osposobiti učenike za život i rad prema zahtjevima suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

 

 

 

Kako bismo sve učinili za sigurnost naše djece, prenosimo savjet nadležnih i mjerodavnih službi, a to je da na mobilnim i računalnim uređajima instalirate aplikaciju ”Red button” koju možete pronaći na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima, a posebno je prilagođena djeci jer omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji se sumnja da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Najčitanije (7 dana)

Krajem travnja će se znati nova čelna osoba župske Turističke zajednice
Tko će dobiti javna priznanja Općine Župa dubrovačka
POLICIJA: Pronađen diler amfetamina


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja