Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

DUBROVAČKI KARNEVAL: Što se sve nudi

04.02.2018.


Devetnaesto izdanje Dubrovačkog karnevala ove godine donosi puno bogatiji program i sadržaje, a kao i svake godine do sada najveći dio programa rezerviran je za djecu i mlade. Posebnost ovogodišnjeg Dubrovačkog karnevala je i dječja maškarata u Mokošici.

 


 

Dubrovački karnevo kojeg zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u suradnji s partnerima, započinje 5. veljače otvorenjem izložbe "Kalupi tradicijskog obrta Artur Sebastian Design u Turističkom informativnom centru na Pilama, a nastavlja se izložbom fotografija "Najuspješnije karnevalske fotografije udruge DART" i izložbom akademske slikarice Josipe Šare "Karakteri Držićevih drama".
 

 


Neizostavni veseli akteri i ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala su maškarane grupe dječjih vrtića Pile i Izviđač, koje će i ove godine napraviti đir od Brsalja do Straduna, a malu maškaranu povorku u njihovom điru pratit će karnevalski bend kao i maškarane grupe udruga DART, Plesnog studija Lazareti, La Petit Festival i brojni drugi.
 

 


Nakon đira od Brsalja do Straduna maškarana povorka sudjelovat će u svečanom otvaranju Dubrovačkog karnevala koje će se upriličiti na karnevalskoj pozornici na najljepšoj ulici na svijetu – Stradunu.

 

 

Dubrovački karnevo 2018. svečano će se otvoriti u petak, 9. veljače uručenjem ključeva Grada Dubrovnika meštru (meštrinji) od karnevala čime će maškare simbolično preuzeti vlast u našem Gradu.

 

 

Ovogodišnje, 19. izdanje Dubrovačkog karnevala stiže i u Mokošicu, točnije u Osnovnu školu Mokošica, gdje će se organizirati "Dječja maškarata".

 

 

Još jedna novost ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala je i "Valcer pod maskama" koji će se održati na Stradunu uz nastup Gradske glazbe Dubrovnik i karnevalskog benda. Za što bolju karnevalsku atmosferu pobrinut će se i brojne maškarane skupine iz Udruge DART, Plesno rekreativne udruge Fortuna, kazališne družine Kolarin, Zumba Gold Club, Facebook grupe Dubrovnik nekad te članovi kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

 

 

"Faćenda od malih maškara" tradicionalno će na Stradunu okupiti djecu predškolske dobi i maškarane obitelji, a proglašenje najboljih maski bit će u Lazaretima.

 

 

Središnje mjesto u karnevalskim događanjima uvijek je imao Maškarani školski dan, kako zbog brojnosti sudionika, tako i zbog raznolikosti i kreativnosti maškaranih grupa. Tradicionalne maškarane zabave za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se u Lazaretima.

 

 

Maškarani vrtićki dan, u kojemu sudjeluju naši najmlađi sugrađani, i ove godine uljepšat će i uveseliti Stradun i to zadnjeg dana festivala, a svi oni malo stariji moći će uživati u Ultimima od karnevala u Culture Club Revelin uz nastup sastava Trio Gušt.

 

Dokumenti uz članak

Dubrovacki_karnevo_2018.pdf

Dubrovački_karnevo_2018._program.pdf

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja