Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

READINESS – projekt Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija

12.02.2018.


Dubrovačko-neretvanska županija počela je s provedbom projekta READINESS koji je usmjeren na jačanje kapaciteta operativnih snaga civilne zaštite, posebno u području zaštite od požara i ublažavanja posljedica mogućih potresa na seizmološki aktivnom području južne Hrvatske.

 

 

 

READINESS je nastavak uspješno realiziranog projekta HOLISTIC, koji se sufinancirao iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a čijom je realizacijom postavljen video sustav za nadzor i motrenje požara otvorenog prostora Dubrovačko-neretvanske županije, nabavljena vrijedna vatrogasna oprema, bespilotne letjelice za pretragu terena te obavljena mjerenja utjecaja seizmičke aktivnosti na tridesetak zgrada od javnog interesa na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Prvi partnerski sastanak projekta READINESS održan je krajem prošlog tjedna u Termoliju, a tom prigodom predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su okvirni plan provedbe nekoliko pilot projekata koji će se realizirati od druge polovice 2018. do kraja lipnja 2019. godine. Tim planom obuhvaćene su daljnje aktivnosti ispitivanja otpornosti strateških zgrada na moguće potrese, nastavak daljnih instrumentalnih mjerenja utjecaja sezimičke aktivnosti na pojedine strateški važne zgrade, organizaciju vježbi pripadnika operativnih snaga civilne zaštite na području svih regija sudionica u projektu, podizanju svjesnosti u zajedničkoj obvezi uključenja u različite preventivne aktivnosti jačanja sustava civilne zaštite.

 

 

 

U sklopu projekta READINESS predviđena je zajednička vježba operatvinih snaga civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i Regije Friuli – Venezia – Giulia s ciljem razmjene iskustava i jačanja zajedničkih kapaciteta civilne zaštite. Projekt READINESS ukupno je vrijedan oko osam milijuna i 900 tisuća kuna, a u njegovoj provedbi, osim Dubrovačko-neretvanske županije, sudjeluju Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, talijanske regije Molise, Marche i Fruili-Venezia-Giulia. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima prekogranične suradnje Hrvatska – Italija.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja