Utorak, 4. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

KULINARSTVO: Prva Michelinova zvjezdica stigla u Dubrovnik!

01.03.2018.


Kako izvještava Hrvatska turistička zajednica, prema najnovijem Michelinovom vodiču za 2018. godinu, globalno najznačajnijem i najpriznatijem vodiču za restorane, restoran 360º prvi je dubrovački restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Hrvatska ove godine ukupno ima tri restorana s Michelinovom zvjezdicom te 55 restorana s preporukom Michelina. Ove godine su  prvi put dodijeljene i Michelinove oznake Bib Gourmand, koje se dodjeljuju restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. 

 

 

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu Michelinovu zvjezdicu, dok je restoran Monte (Rovinj) zadržao svoju postojeću zvjezdicu. Lista restorana s Michelinovom preporukom (s oznakom žlice i vilice) obogaćena je s 24 nova restorana u odnosu na prošlu godinu. Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora, koji su tijekom 2017. godine obilazili restorane diljem zemlje. Novi vodič za Hrvatsku je objavljen na stranicama Michelina https://www.viamichelin.com/web/Restaurants?address=Croatia .

 

 

U Dubrovniku je ove godine uz Michelinovu zvjezdicu za restoran 360º, još jedanaest restorana zaslužilo Michelinovu preporuku (s oznakom žlice i vilice) : Kopun, Pantarul, Bistro Tavulin, Stara Loza, Proto, Zuzori, Vapor, Dubrovnik, Above 5, Nautika i Pjerin, kojima od srca čestitamo. Ovi dubrovački restorani uvršteni su u elitno svjetsko gastronomsko društvo, službeni Michelinov vodič za 2018. godinu.

 

 

Francuski vodič za restorane Michelin jedan je od najpriznatijih u svijetu, čije preporuke uvažavaju i gosti i struka, jer se radi o vrlo strogim kriterijima koje restorani moraju zadovoljiti a provjeravaju ih stručne inspekcije Michelina. Ovo je veliko priznanje i promocija hrvatske gastronomije te poticaj i motivacija za daljnje usavršavanje i dostignuća na gastronomskoj sceni Hrvatske, ali i velika globalna promocija Hrvatske kao vrhunske gourmet destinacije.

 

 

S obzirom da je gastronomija u hrvatskoj turističkoj strategiji označena jednim od važnijih turističkih proizvoda, vjerujemo da slična priznanja u budućnosti tek slijede.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja