Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Razvijanje ruralnih, poučnih, kulturno-etnografskih turističkih atrakcija

15.03.2018.


Radni koordinacijski sastanak projekta “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija” održan je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije u Palači Ranjina u Dubrovniku.

 

 

 

Na samom početku, predstavnike 11 projektnih partnera pozdravio je župan Nikola Dobroslavić i istaknuo važnost ovog velikog projekta, vrijednog 33 milijuna kuna, uz pomoć kojeg će, bespovratnim EU sredstvima u iznosu od gotovo 28 milijuna kuna, biti omogućena realizacija projekata koji bi, bez ovih sredstava, dugo čekali na svoju realizaciju. Okupljene je pozdravila i direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Melanija Milić te dodala kako je važna suradnja partnera kako bi se ispoštovale sve ugovorne obveze i uspješno realizirale sve planirane aktivnosti.

 

 

Također, iznesen je pregled dosadašnjih izvještajnih razdoblja, pregled aktivnosti komunikacije i vidljivosti te plana nabave. Istaknuto je i kako je pokrenuta Facebook stranica projekta, koja nosi ime budućeg turističkog proizvoda – ”Putevima prošlosti”.

 

 

Od projektnih aktivnosti u tijeku su radovi na instaliranju besplatnog pristupa internetu na četiri projektne lokacije. Nadalje, građevinski radovi na palači Ismaeli-Gabrielis u Korčuli će početi do kraja mjeseca, najavljen je skori početak radova na obnovi Zavičajne kuće u Slanome i izgradnji Muzeja srebra i zlata u Smokvici. Hrvatski restauratorski zavod također je pri kraju s opremanjem novouređenog laboratorija u ljetnikovcu Stay.

 

 

Sveučilište u Dubrovniku je uspješno realiziralo sekundarno istraživanje analize stavova stanovništva te socio-demografski profil turista kako bi se dale preporuke za što kvalitetnije približavanje kulturne baštine ciljanim skupinama.

 

 

U drugoj polovici projekta najvažniju ulogu imat će turističke zajednice kroz promociju projekta i nove integrirane turističke destinacije iz kojeg će proizaći i novi izletni programi, koje osmišljava agencije Dominium Travel, također jedan od projektnih partnera.

 


Sudionici sastanka su se složili kako se projekt odvija ugovorenom dinamikom te kako će se posebna pažnja posvetiti građevinskim radovima i pratećim aktivnostima.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja