Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar Marić s čelnicima juga Hrvatske o boljem upravljanju državnom imovinom: Nećemo dozvoliti zastoj Kupara

20.03.2018.


Župan Nikola Dobroslavić te čelnici jedinica lokalne samouprave s područja naše županije sastali su se  s ministrom državne imovine Goranom Marićem na temu unaprjeđenja upravljanja državnom imovinom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Na radnom sastanku ministar je sa suradnicima saslušao probleme s kojima se susreću gradovi i općine, a istaknuo je kako želi što prije i što efikasnije neiskorišteno državno zemljište i objekte staviti u službu javnosti. Apelirao je da se u prostornim planovima bivše vojarne ne drže kao prostori posebne namjene jer je to ”najgora opcija i za jedinice lokalne samouprave i za državu”, te napomenuo kako je Zakon o upravljanju državnom imovinom prošao prvo čitanje u Saboru te kako se uskoro očekuje njegovo usvajanje.

 


Na inicijativu župana Nikole Dobroslavića uoči radnog sastanka napravljen je popis spornih predmeta koje JLS imaju, a koji se mogu riješiti s Ministarstvom državne imovine, te će isti biti predan nadležnim službama nakon njegove nadopune ovaj tjedan.

 


”Dva su glavna zaključka sa sastanka. U prvom redu da jedinice lokalne samouprave do kraja tjedna dostave eventualne nadopune spornih slučajeva na svom teritoriju, a drugi je da po uzoru na Grad Korčulu dostave temeljit popis zemljišta i objekata u vlasništvu RH u njihovoj oblasti. To pomaže službama resornog ministarstva da brže i lakše pomognu nama”, rekao je župan Dobroslavić.

 

 

U izjavi medijima nakon sastanka ministar Marić dotaknuo se i teme Kupara istaknuvši kako neće dopustiti da se ponovno dogodi zastoj u tom projektu.

 

”Pripremili smo aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta”, rekao je ministar te naglasio kako je Vlada silno zainteresirana da se taj projekt pokrene što je prije moguće.

 

Inače, uoči sastanka u Ranjini ministar Marić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su ugovor kojim je Grad Dubrovnik po pravu prvokupa kupio vilu Čingriju za 17,51 milijun kuna, a ministar je odlukom prepustio vlasnički udio RH u ljetnikovcu Kaboga Gradu Dubrovniku.
Gradonačelnik Franković se tom prilikom zahvalio ministru kao i županu Dobroslaviću na uloženom trudu u realizaciji tog projekta.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja