Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

DUBROVAČKI SAPUNI: Iniicijativa poduzetništva slijepih i slabovidnih osoba

23.03.2018.


Zamjenica župana Žaklina Marević i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primile su izvršnog direktora Udruge slijepih Zagreb Gorana Denisa Tomaškovića, Nikolu Arbanasa, člana Udruge koji vodi društveno poduzetništvo, te predsjednicu Udruge slijepih Dubrovačko –neretvanske županije Rosu Matić sa suradnicom.

 

 

 

U uvodnom dijelu sastanka gospodin Tomašković kao voditelj projekta prezentirao je ukratko samu ideju nastanka društveno socijalnog poduzetništva Udruge slijepih Zagreb. Projekt je pokrenut 2016. godine s ciljem zapošljavanja nezaposlenih slijepih i visoko slabovidnih osoba na proizvodnji poklon i suvenir sapuna. Tijekom 2017. tržištu su ponudili mozaik sapun, suvenir sapun Grada Zagreba i personalizirani sapun za tvrtke i gradove, te su za potrebe proizvodnje i distribucije osnovali društveno poduzeće u vlasništvu Udruge slijepih, u kojem trenutno radi troje osoba s invaliditetom.

 

 

Nikola Arbanas je predstavio personalizirani suvenir sapun Grada Dubrovnika s natpisom na Brailleovom pismu na samom sapunu i vizualima Dubrovnika na kutiji, te inicijativu prema kojoj bi od svakog prodanog sapuna u Dubrovniku određeni prihod išao u korist slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku.

 

 

Cilj ovog društveno-socijalnog poduzetništva je održivo poduzeće koje će proizvod plasirati na slobodno tržište te ostvarena sredstva vratiti u proizvodnju, zapošljavanje i rehabilitaciju slijepih i slabovidnih osoba.

 

 

Zamjenica Marević i zamjenica Tepšić su iskazale zadovoljstvo predstavljenim te su podržale inicijativu i najavile daljnju podršku i suradnju po ovom projektu.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja