Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

U organizaciji Općine Konavle održana edukacija o povlačenju sredstava iz EU, slijedi osmišljavanje konkretnih projekata

25.03.2018.


Prvi dvodnevni dio radionice “EU strukturni i investicijski fondovi – mogućnosti financiranja projekata sredstvima EU” održan je proteklog vikenda u osnovnoj školi Gruda, u organizaciji Općine Konavle, Hanns Seidel Zaklade i Udruge Neda Prpić Gamiršek.

 

 

 

Radionica predstavlja dio planirane sustavne kampanje, čiji je cilj jačanje kapaciteta predstavnika institucija, nevladinih organizacija i zainteresiranih pojedinaca na području Općine Konavle, kako bi se planski ojačala mreža sposobnosti za povlačenje sredstava EU na području Općine Konavle.

 

 


Predavač Tomislav Pinter, savjetnik za EU fondove i djelatnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, polaznicima je približio Europske strukturne i investicijske fondove (ESIF) te sustav upravljanja i kontrole korištenja ESIF sredstava, zatim mogućnosti financiranja iz raspoloživih operativnih programa, nacionalne mjere pomoći JLRS-ovima, program podrške regionalnom razvoju, program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za sufinanciranje i druge programe, kao i primjere dobre prakse, financijske instrumente te zajmove i jamstva nadležnih tijela.

 

 

Radionica će biti nastavljena naknadno praktičnim radom polaznika na osmišljavanju konkretnih projekata od javnog interesa za Općinu Konavle.

 

 

Radionicu su otvorili Perica Pušić, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle i Aleksandra Markić Boban, ravnateljica regionalnog ureda Zaklade Hanns Seidel za Hrvatsku, a sudionike je pozdravio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, naglasivši značaj edukacije i proaktivnog pristupa u cilju učinkovitog korištenja EU fondova.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja