Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

”Putevima prošlosti”: Započeli 15 milijuna kuna vrijedni radovi

29.03.2018.


U sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, financiranom iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, započinje rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis u Korčuli, Zavičajne kuće Dubrovačkog Primorja u Slanom i izgradnja Muzeja zlata i srebra u Smokvici.

 

 

”Radovi na tri lokacije su ugovoreni u ukupnom iznosu od 15.472,36 kuna, a provode ih partneri na projektu: grad Korčula, općina Dubrovačko primorje i općina Smokvica. Po završetku radova uslijedit će opremanje svih triju građevina, te turistička promocija na turističkim sajmovima kako bi se povećao broj posjeta na ovim udaljenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj projekta ‘povukla’ je 27.748.345,48 kuna bespovratnih sredstava,“ istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

 

 

Rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis, zaštićenog kulturnog dobra a ujedno i gradskog muzeja je u začetku te se predviđa trajanje radova od šest mjeseci. Izvođač radova je Polinom d.o.o., i Reliance d.o.o. iz Splita. Vrijednost radova je 4.913.800,19 kuna.

 

 

Rekonstrukcija Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja, također zaštićenog kulturnog dobra trajat će do otprilike sredine 2019. godine a izvođač radova je tvrtka Građevinar Quelin d.d. iz Dubrovnika. Vrijednost radova je 6.393.966,88 kuna.

 

 

Izgradnja Muzeja zlata i srebra Smokvice kao i uređenje trga u cijelosti očekuje se sredinom ove godine. Izvođač radova je tvrtka Chrile d.o.o. iz Splita a vrijednost projekta iznosi 4.164.372,29 kuna.

 

 

”DUNEA, uz Županiju, osigurava pomoć općinama i ostalim partnerima u provođenju javne nabave za izvođenje radova koja je u sklopu EU projekata vrlo zahtjevna. Tako obučavamo kadar koji će omogućiti daljnji napredak zajednice na lokalnoj razini”, naglasila je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

 

 

Rekonstrukcijom i izgradnjom spomenutih kulturnih dobara doprinijet će se stvaranju integriranog turističkog proizvoda, a koji će uz ostale komponente koje projekt obuhvaća biti brendiran pod imenom Putevima prošlosti / Historical Trails.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja