Subota, 18. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Olivera Drutter o zdravoj i nezdravoj narcisoidnosti

11.04.2018.


Integrativna terapeutkinja, Olivera Drutter održala je predavanje na temu “Narcisoidnost spram ljubavi prema sebi” u utorak, 10 travnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

 

 

 

Integrativna terapija postoji već više od sto godina, a tek je u zadnjem desetljeću postala popularna u Hrvatskoj. Nastala je spajanjem više psihoterapeutskih pravaca i u svom radu dodaje duhovnost kao naizostavni dio ljudske cjeline. Integrativni terapeuti rade na višim razinama bića, to su: mentalna, emocionalna, tjelesna i duhovna.

 

 

 

 

U svom izlaganju Drutter je naglasila kako su prve tri godine temelj osobnosti te da bi se uopće moglo riješti neku problematiku u kasnijoj dobi potrebno je zaviriti u prve tri godine. Izrazila je zadovoljstvo radom UNICEF-a jer je počeo stavljati naglask na programe koji se baziraju na prve tri godine.

 

 

 

 

Predavačica je dubrovačkoj publici predstavila narcisoidni poremećaj osobnosti, ali i naglasila kako „svi imamo narcisoidnosti. Pitanje je u kojoj mjeri, koliko smo je svjesni i koliko imamo zdrave narcisoidnosti, a koliko nezdrave? (...) Narcisoidnost može ići u visokoj paleti intenziteta, a što imamo više narcisoidnosti dolazimo do poremećaja kojeg je gotovo nemoguće izlječiti“ objanila je Drutter navodeći primjer Hitlera, Napoleona i drugih.

 


 

Suprotno od narcisoidnosti bi bila zdrava slika o sebi i zdrava ljubav prema sebi. Ali često ljudi ostaju zbunjeni u nastojanju da  vole sebe na zdrav način jer im Ego stoji na putu za iskreno sagledavanje i prihvaćanje sebe. Naučiti voliti sebe na iskren i suosjećajan način preduvjet je za voljeti ljude oko sebe, kao i za ostvarenje zdravog ljubavno-partnerskog odnosa.

 

 

 

Olivera Drutter završila je Managment u turizmu, a 2010. upisuje školu CIR (Centar za integrativni razvoj) u Splitu gdje je završila šest godine edukacije. CIR postoji u Zagrebu već 15 godina, u Splitu 13, a želja joj je da se škola otvori i u Dubrovniku.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja