Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Peti rođendan "Slagalice"

06.05.2018.


Drugi, ujedno i završni,  dan proslave petog rođendana Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“ bio je posvećen programu za djecu i mlade. U petak, 4. svibnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad članovi „Slagalice“ podsjetili su publiku na dosadašnja izdanja namijenjena najmlađim čitateljima. Bio je to kolaž u kojem su bajkopričalica Jasna Held, učenici osnovnih škola Lapad i Župa Dubrovačka te studentica Marta Vukasović i učenice 4. razreda baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića publici scenskim nastupima predstavile ulomke iz djela koja su u proteklih pola desetljeća članovi „Slagalice“ napisali za najmlađe knjigoljupce.

 

 

 

Dvodnevni program proslave započeo je u četvrtak, 3. svibnja kada je predstavljen prvi dubrovački strip „Telekinetic“ autora Zlatka Tomića. Uz autora o stripu su govorili i strip-autor Goran Jovović te spisateljica i ilustratorica Renata Zlatković.

 

 

Društvo okuplja 17 članova, a 2013. bilo ih je tek troje. Pet godina rada rezultiralo je s 15 izdanja, a u 2018. očekuju ih još četiri. „Telekinetic“ je prvo ovogodišnje izdanje „Slagalice“ koja je registrirana kao nevladina i neprofitna organizacija, a nastala je s ciljem afirmiranja i promicanja knjige i stripa na području grada Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije, s posebnim naglaskom na književnosti za mlade i djecu.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja