Utorak, 19. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Planovi za dovršetak kanalizacijskog sustava Općine Župa dubrovačka

09.05.2018.


Predstavnici Općine Župa Dubrovačka načelnik Silvio Nardelli, te Jure Marić u Zagrebu su s predstavnicima Hrvatskih voda održali sastanak vezano za nastavak projektiranja i izgradnje kanalizacijskog sustava Općine Župa dubrovačka te planiranog pročistača predviđenog iznad uvale Mlinac na zapadnoj granici postojećeg vojnog kompleksa Kupari, priopćeno je iz župske općinske uprave.



 

Predstavnici Općine dali su osnovni presjek postojećeg stanja i problematike ovog iznimno važnog pitanja kao i stanje projekata koji su tijeku. Posebno je istaknuta problematika naselja Čibača i Poslovna zone Čibača gdje je u tijeku izmjena projektne dokumentacije u svrhu ishođenja izmjena i dopuna lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju glavnih kanala sustava odvodnje otpadnih voda kojim će se osim usklađivanja i noveliranja projekta omogućiti fazna izgradnja sustava koja je potrebna zbog složenosti i obimnosti projekta.



 

S Hrvatskim vodama dogovoreni su koraci oko načina financiranja izgradnje dijela sustava koji se odnosi na naselje Čibača i poslovnu zonu Čibača, a potom i izrade projektne dokumentacije za dovršetak cjelovitog sustava za područje cijele Općine uključujući i pročistač. Financiranje bi se u najvećoj mogućoj mjeri u suradnji s Hrvatskim vodama osiguralo preko sredstava EU.



 

Održan je i sastanak vezan za nastavak realizacije projekta turističke zone Kupari I, a na kojem su osim predstavnika Općine Župa dubrovačka i Hrvatskih voda sudjelovali predstavnici Ministarstva državne imovine, Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost te predstavnici investitora tj. tvrtke Avenue ulaganja d.o.o.



 

Na sastanku je potvrđena varijanta proširenja bujičnog vodotoka Tarante kojega je nužno odraditi prije same realizacije turističke zone Kupari te rokovi za dostavu podataka kao i potrebne aktivnosti svih sudionika u postupku realizacije turističke zone Kupari I u Župi dubrovačkoj.

Najčitanije (7 dana)

Jak potres s epicentrom u Crnog Gori, uslijedili manji
Krstičević: Dubrovnik će dogodine grcati u smeću, Franković: Prstiće dalje od našeg grada
SLAGANJE LISTA: SDP-ovci strahuju da će im Centar uzeti previše saborskih fotelja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja