Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na Europskom odboru regija: Neprihvatljivo smanjenje sredstava za kohezijsku politiku i ruralni razvoj!

17.05.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu 129. Plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Glavna tema sastanka bila je rasprava o prijedlogu Europske Komisije za Višegodišnji financijski okvir nakon 2020. godine.

 

 

S obzirom na izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije, EK imala je veoma složenu zadaću predložiti parametre novog sedmogodišnjeg proračuna. Od predstavljanja prijedloga početkom ovog mjeseca pokrenula se lavina reakcija i javnih rasprava o ovom prijedlogu koji će znatno utjecati na buduće odnose i razvoj EU.

 

 

Rasprava se vodila s povjerenikom EK za proračun i ljudske resurse Guntherom Oettingerom. Župan Dobroslavić kao imenovani izvjestitelj Odbora regija na ovu temu, sudjelovao je u raspravi iznoseći načelne stavove ove institucije i komentirajući politike prijedloga proračuna od strane EK. Naglasio je kako smatra neprihvatljivim predloženo smanjenje sredstava za kohezijsku politiku te poljoprivredu i ruralni razvoj kao temeljnih politika EU, ne samo politika solidarnosti, nego i razvojnih politika od kojih koristi ostvaruju sve države članice EU. Pohvalio je predloženo povećanje sredstava za istraživanje, razvoj i mlade te ocijenio pozitivnim planirana sredstva za obranu granice i migracije. Župan Dobroslavić na kraju izlaganja zaključio je kako prijedlog proračuna treba doraditi, te izrazio očekivanja za kvalitetnu suradnju dionika na ovom poslu.
Na sastanku se također vodila rasprava o jačanju europskog identiteta putem kulture te je izglasana rezolucija o posljedicama povlačenja Velike Britanije iz EU na lokalne i regionalne vlasti Unije.

 

 


U sklopu ovih događanja župan Dobroslavić predsjedavao je sastankom Interregionalne grupe za Jadransku i Jonsku regiju u Odboru regija te na poziv Doma Nizozemskih Provincija održao izlaganje na konferenciji i debati o proračunu EU.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja