Petak, 19. travnja 2019.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na konferenciji o jačanju Schengenske zone

01.06.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji na temu ”Jača Schengenska zona”. Konferenciju je organizirala europarlamentarka Dubravka Šuica, a sudjelovali su i državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije RH (SOA) Daniel Markić, glavni ravnatelj policije RH Nikola Milina, načelnik Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju Ministarstva obrane RH Tomislav Galić, stručnjak za međunarodnu sigurnost Vlatko Cvrtila i načelnik PU Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Pavličević, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i drugi.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić u zaključnom izlaganju naglasio je da Schengenski projekt, kao uostalom i eurozona, temeljni je projekt i jedan od stupova Europske Unije. Izrazio je snažnu potporu nastojanjima Vlade Republike Hrvatske da uđemo u Schengenski prostor do 2020. godine, jer podupiranjem Schengena podupiremo uopće snažniju integraciju Hrvatske u EU, što je na crti naših nastojanja od početka procesa pristupanja da se ne osvrćemo na zemlje u okruženju, da se ne damo usporavati i čekati ostale kandidate ili potencijalne kandidate. To se odnosi na Schengen, ali i ulazak u eurozonu.

 

 

Župan Dobroslavić osvrnuo se i na problem migracija s kojim se i Hrvatska nosi posljednjih godina. Izrazio je nadu da danas svi u EU shvaćaju da se migranti mogu prihvaćati samo u mjeri koja osigurava održanje stečevina zapadne civilizacije. Pozdravio je sporazum EU s Turskom koji se uspješno provodi kao i prijedlog novog Višegodišnjeg financijskog okvira EU koji predviđa više sredstava za vanjske granice i migracije.

 

 

Povjerenik Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopoulos i povjerenica Europske komisije za digitalnu ekonomiju i društvo Mariya Gabriel obratili su se sudionicima konferencije videoporukom u kojoj su naglasili da je Schengen jedan od najvećih postignuća europskih projekata.

Najčitanije (7 dana)

Krajem travnja će se znati nova čelna osoba župske Turističke zajednice
Tko će dobiti javna priznanja Općine Župa dubrovačka
Načelnik Nardelli s novom Upravom KUD Marko Marojica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja