Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na konferenciji o jačanju Schengenske zone

01.06.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji na temu ”Jača Schengenska zona”. Konferenciju je organizirala europarlamentarka Dubravka Šuica, a sudjelovali su i državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije RH (SOA) Daniel Markić, glavni ravnatelj policije RH Nikola Milina, načelnik Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju Ministarstva obrane RH Tomislav Galić, stručnjak za međunarodnu sigurnost Vlatko Cvrtila i načelnik PU Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Pavličević, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i drugi.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić u zaključnom izlaganju naglasio je da Schengenski projekt, kao uostalom i eurozona, temeljni je projekt i jedan od stupova Europske Unije. Izrazio je snažnu potporu nastojanjima Vlade Republike Hrvatske da uđemo u Schengenski prostor do 2020. godine, jer podupiranjem Schengena podupiremo uopće snažniju integraciju Hrvatske u EU, što je na crti naših nastojanja od početka procesa pristupanja da se ne osvrćemo na zemlje u okruženju, da se ne damo usporavati i čekati ostale kandidate ili potencijalne kandidate. To se odnosi na Schengen, ali i ulazak u eurozonu.

 

 

Župan Dobroslavić osvrnuo se i na problem migracija s kojim se i Hrvatska nosi posljednjih godina. Izrazio je nadu da danas svi u EU shvaćaju da se migranti mogu prihvaćati samo u mjeri koja osigurava održanje stečevina zapadne civilizacije. Pozdravio je sporazum EU s Turskom koji se uspješno provodi kao i prijedlog novog Višegodišnjeg financijskog okvira EU koji predviđa više sredstava za vanjske granice i migracije.

 

 

Povjerenik Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopoulos i povjerenica Europske komisije za digitalnu ekonomiju i društvo Mariya Gabriel obratili su se sudionicima konferencije videoporukom u kojoj su naglasili da je Schengen jedan od najvećih postignuća europskih projekata.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja