Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Završeni radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju, otvaranje u rujnu

06.07.2018.


Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić te ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom obišao je danas Centar za djecu s poteškoćama u razvoju na kojem je završena ugovorena prva faza, odnosno svi građevinski radovi na objektu te uređenje okoliša.

 

 

Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako je riječ o kapitalnom projektu Županije koji je od životne važnosti za najranjivije skupine našeg društva.

”Zaista me veseli vidjeti da su svi radovi protekli prema projektu i planu i što danas imamo završene sve građevinske radove. To je veliki pothvat u kojem se Županija najviše financijski izložila, ali naravno vrijedi svake uložene kune. Upravno vijeće Zaklade Blaga djela donijelo je odluku o financiranju opremanja i namještanja u vijednosti 440 tisuća kuna, a mi, Dom zdravlja Dubrovnik i udruga Dva skalina dogovorit ćemo financiranje uređenja ovog prostalog dijela igrališta. Otvaranje Centra planiramo na jesen paralelno s početkom nove školske godine”, rekao je župan Dobroslavić.

 

 

 

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan istaknuo je kako je jako zadovoljan izvedenim radovima.
”Završena je prva faza radova koju smo bili i ugovorili, to su svi građevinski radovi s okolišem. Moram reći da sam vrlo zadovoljan jer je cijena izgradnje došla otprilike kao cijena POS-a, a zgrada je puno zahtjevnija. Prezadovoljan sam i načinom izvedbe i cijenom”, istaknuo je Bazdan.

 

 

Predsjednica udruge ”Dva skalina” Anita Šetka nije krila svoje zadovoljstvo njihovom ”novom kućom”.
”Cijela priča je započela 2011. godine kada je rođena ideja o novoj kući za naše korisnike, ali i za ostalu djecu s poteškoćama u razvoju. Ovaj prvi dio priče je završio nakon sedam godina. Jako smo zahvalni Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je snašla i volje i sredstava da se ovaj divni objekt napravi. Predstoji nam opremanje i nadam se da ćemo u rujnu biti u, kako je mi odmilja zovemo, našoj novoj kući”, rekla je Šetka.

 

 

Voditelj gradilišta, Mato Raič ispred tvrtke Tonikom istaknuo je nekoliko tehničkih detalja o samom projektu.
”Neto površina objekta je 350 metara četvornih. Unutar objekta smještene su prostorije radionica, logopedsko-defektološke sobe, sobe za fizikalnu terapiju, uredi, spavaonice, wc-i za osoblje, prostorije tehničkog pogona, dnevni boravak i prostorija Udruge ”Zajedno do zdravlja”. Ostatak prostorija će koristiti udruga ”Dva skalina” dok će soba za sastanke biti zajednička. Izgradnja je tekla sukladno planovima i projekt je ispoštovan do samog kraja. Bilo je nešto dodatnih radova uređenja okoliša i sve je zgotovljeno”, rekao je Raič.

 

 

Zemljište za izgradnju Centra donirala je Opća bolnica Dubrovnik, a ugovor o izvođenju radova, vrijedan 4 milijuna i 426 tisuća kuna, potpisali su u lipnju prošle godine Dom zdravlja Dubrovnik i tvrtka Tonikom d.o.o., a radovi su započeli u kolovozu. Nositelj cjelokupne investicije je Dom zdravlja Dubrovnik, a većinu sredstava osigurala je Dubrovačko neretvanska županija.

 


Prostor novoizgrađenog Centra koristit će udruge koje su ga i do sada koristile – Dva skalina i Zajedno do zdravlja, ali i sve ostale nove ako se eventualno pojave, a kojima su nužni ovakvi prostori.

 

 

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja