Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPAN U EK: Rezovi u proračunu EU za poljoprivrednu politiku neprihvatljivi su za regije i gradove

06.07.2018.


Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s direktorima i stručnjacima iz Uprave Europske Komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) u Bruxellesu.

Ova Uprava Komisije nadležna je za politiku Europske unije u području poljoprivrede i ruralnog razvoja te se bavi svim aspektima zajedničke poljoprivredne politike. Povod sastanka u Bruxellesu je prijedlog novog proračuna EU nakon 2020. godine te izrada Mišljenja Europskog odbora regija za koje je kao izvjestitelj imenovan župan Dobroslavić.

Na sastanku se govorilo o detaljima prijedloga novog proračuna u području poljoprivrede i ruralnog razvoja te je župan Dobroslavić predstavio dosadašnje rezultate brojnih konzultacija i sastanaka na institucionalnom nivou kao i s dionicima koji pokazuju opću suglasnost da sredstva u budućem proračunu za Zajedničku poljoprivrednu politiku ne bi smjela biti smanjena kao što je to u prijedlogu Komisije.

Župan je naglasio da su predloženi rezovi za poljoprivrednu politiku neprihvatljivi za lokalnu i regionalnu samoupravu. Smanjenja od 13 do 16 posto pogađaju regije diljem EU, dok je posebno za regije osjetljiv problem ruralnog razvoja kao drugog stupa Zajedničke poljoprivredne politike jer je ruralno područje veoma ranjivo i pod trajnim odseljavanjem.

U sklopu rada na Mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru nakon 2020. godine, župan Dobroslavić će još odraditi sastanke s Upravama Europske Komisije za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO) i Upravom za proračun  (DG BUDG).

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja